Italia vrea să vaccineze 80% din populaţie până în luna septembrie

  • 80% din populaţia Italiei ar putea fi vaccinată împotriva COVID-19 până în septembrie 2021.
  • Noul plan naţional de vaccinare: 500.000 de doze de vaccin în fiecare zi.
  • Italia a înregistrat peste 100.000 de decese asociate COVID-19 de la începutul pandemiei.
516 afișări
Imaginea articolului Italia vrea să vaccineze 80% din populaţie până în luna septembrie
Autorităţile italiene au anunţat sâmbătă că îşi propun să vaccineze anti-COVID cel puţin 80% din populaţia ţării până în luna septembrie, prin intensificarea campaniei zilnice de vaccinare.

Francesco Paolo Figliuolo, noul comisar special pentru coronavirus, a lansat un plan naţional, cu o normă de 500.000 de doze de vaccin pe zi, potrivit unui comunicat citat de Reuters.

Italia a înregistrat 101.881 de decese asociate COVID-19 de la începutul pandemiei, a doua cea mai mare valoare din Europa după Marea Britanie şi a şaptea cea mai mare la nivel mondial. Până în prezent, ţara a raportat 3,2 milioane de cazuri de infecţie cu virusul SARS-CoV-2.

Anul acesta, italienii şi spaniolii vor petrece sărbătorile de Paşte în izolare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici