Marea Britanie a aprobat un nou vaccin anti-Covid-19

  • Vaccinul este al patrulea folosit în Marea Britanie după cele de la Pfizer, AstraZeneca şi Moderna.
  • Regatul Unit a lansat în decembrie o campanie de vaccinare în masă care a permis administrarea unei prime doze la peste 38 de milioane de persoane şi a doua la peste 24 de milioane.
  • Marea Britanie se confruntă cu o creştere a numărului de cazuri, atribuită în mare măsură răspândirii variantei care a apărut pentru prima dată în India.
2153 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie a aprobat un nou vaccin anti-Covid-19

Marea Brianie a aprobat un nou vaccin anti-Covid-19

Marea Britanie a aprobat vineri vaccinul anti-Covid monodoză Johnson & Johnson, a declarat Departamentul Sănătăţii, notează Le Figaro.
 
Aprobat vineri de autoritatea de reglementare britanică (MHRA), acest vaccin este al patrulea folosit în Marea Britanie după cele de la Pfizer, AstraZeneca şi Moderna.
 
Premierul britanic Boris Johnson a salutat pe Twitter „veştile foarte binevenite”, subliniind „rolul important” pe care îl va juca vaccinul cu doză unică în campania de vaccinare.
Ministrul britanic al Sănătăţii, Matt Hancock, a spus că este un „impuls suplimentar” în programul de vaccinare britanic, „care a salvat deja 13.000 de vieţi”. 
 
Acest vaccin va juca un rol important în lunile următoare, pe măsură ce ne dublăm eforturile pentru a încuraja pe toată lumea să se vaccineze şi, eventual, să înceapă un program de rapel mai târziu în an", a precizat Matt Hancock.
 
Marea Britanie a comandat 20 de milioane de doze de vaccin, care, ca şi AstraZeneca, este subiectul temerilor legate de cazuri rare de cheaguri de sânge. 
 
Belgia a decis săptămâna aceasta să restricţioneze utilizarea serului Astrazeneca la persoanele cu vârsta peste 40 de ani, după moartea unei tânere care ar fi suferi reacţii adverse.
 
Ţara din Europa cea mai afectată de pandemie, cu aproape 128.000 de decese, Regatul Unit a lansat în decembrie o campanie de vaccinare în masă care a permis administrarea unei prime doze la peste 38 de milioane de persoane (73,3% din populaţia adultă) şi a doua la peste 24 de milioane (45,6% dintre adulţi).
 
În prezent, Marea Britanie se confruntă cu o creştere a numărului de cazuri, atribuită în mare măsură răspândirii variantei care a apărut pentru prima dată în India, ceea ce ar putea amâna ridicarea ultimelor restricţii anunţate pentru 21 iunie.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici