Medic din Iaşi, pus să ajute o gravidă care avusese contact cu cineva din Italia, acuză că nu există echipament de protecţie şi nici teste pentru COVID-19: M-am scurs

  • Un medic ginecolog, pus în situaţia de a intra în sala de naşteri pentru a acorda ajutor unei gravide care avusese contact cu o persoană venită din Italia, a scris pe Facebook faptul că nu există echipament de protecţie şi nici teste pentru COVID-19.
  • „Dumnezeu cu mila”, spune Diana Popovici.
  • Medicul mai spune că nu este normal ce se întâmplă, „să expui la risc un spital întreg”.
3747 afișări
Imaginea articolului Medic din Iaşi, pus să ajute o gravidă care avusese contact cu cineva din Italia, acuză că nu există echipament de protecţie şi nici teste pentru COVID-19: M-am scurs

Sursa foto: Profimedia

Medicul ginecolog Diana Popovici din Iaşi povesteşte, pe Facebook, faptul că în timp ce era în gardă, împreună cu alţi colegi, a venit la spital o gravidă, cu naştere reclanşată, care avusese legături cu o rudă venită din Veneto.

„Eu în garda de primire, împreună cu câţiva colegi! Sunt informată că va ajunge în spital o gravidă, cu naştere declanşată şi care a luat legătura (vizită) acum o săptămână cu un neam de al ei, sosit din Veneto acum 18 zile! M-am scurs! Indicaţia este să se finalizeze naşterea prin operaţie cezariană! A început agitaţia! Unde o vedem?...am blocat un cabinet de consultaţii pentru ea, cabinet în care ulterior s-a efectuat dezinfecţia”, povesteşte dr. Popovici.

Potrivit medicului, nu existau echipament de protecţie şi nici teste pentru recoltare de probe pentru coronavirus.

„Avem echipamente de protecţie?...nu avem!!! Avem teste pentru recoltare şi pentru a trimite la boli infecţioase?...nu avem!!! Şi atunci, ce avem? Doctori şi asistente care trebuie să intre în sală şi eventual să se contamineze?...da, asta avem! A venit gravida, s-a efectuat ancheta epidemiologică... a avut contact cu persoana sosită din Veneto care nici ea nu a efectuat testul, deşi s-a dus sşi a cerut să i se facă... indicaţia a fost doar de autoizolare la domiciliu, s-a practicat cezariana, medicii, asistentele şi infirmierele fără echipament de protecţie”, mai spune Diana Popovici.

Aceasta afirmă că nu este normal ce se întâmplă, „să expui la risc un spital întreg”, mai ales că în acest fel riscul de a creşte numărul persoanelor diagnosticate cu noul COVID-19 creşte.

„Doar cu două rânduri de măşti, două rânduri de mănuşi şi halatul steril! Dumnezeu cu mila! Nu este normal ce se întâmplă! Nu este normal să nu avem echipamente de protecţie! Nu este normal să expui la risc un spital întreg! În aceste condiţii de practicare a medicinei în condiţii de pandemie, România va depăşi alte state europene la numărul de cazuri! De ce avem noi (încă) puţine cazuri?...deoarece oamenii nu sunt testaţi!”, mai scrie medicul ginecolog pe Facebook.

Pe teritoriul României, au fost confirmate oficial până duminică 139 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici