Medic: „Nu putem calcula prevalenţa COVID-19, datele nu sunt relevante. Au fost făcute teste în locaţii-ţintă, care au un grad de risc ridicat”

  • Ministrul Sănătăţii a recunoscut că testările se fac ţintit în grupele de risc, şi nu comunitar
  • În grupele de risc intră persoanele din azile şi spitale
  • În anumite centre rezidenţiale din Capitală există probleme legate de modul de testare
  • Dr. Gindrovel Dumitra: datele nu sunt relevante pentru prevalenţa bolii
4829 afișări
Imaginea articolului Medic: „Nu putem calcula prevalenţa COVID-19, datele nu sunt relevante. Au fost făcute teste în locaţii-ţintă, care au un grad de risc ridicat”

Medic: „Nu putem calcula prevalenţa COVID-19, datele nu sunt relevante. Au fost făcute în nişte locaţii ţintă care au un grad de risc ridicat”

Gindrovel Dumitra, vicepreşedintele Societăţii de Medicină de Familie din România, spune că cifrele înaintate de autorităţi cu numărul infectărilor de Covid-19 nu sunt relevante, şi că nu trebuie să intrăm în panică.

Despre cum se face testarea poate l-ai auzit vorbind aseară  pe Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, care spunea cu subiect şi predicat că în ţara noastră testele se fac cu precădere în zonele de risc. Adică, în căminele pentru bătrâni şi în toate unităţile care aparţin de Asistenţa Socială. Sau acolo unde sunt deja focare. Însă, crezi că testarea este realizată ca la carte în aceste spaţii? Află că nu, chiar de la şeful DGASPC din sectorul 3, Mihaela Mugureanu, care spune despre lipsa unei organizări coerente a testării.

Dr.Gindrovel Dumitra, vicepreşedintele Societăţii de Medicină de Familie din România şi preşedinte al Comisiei de Vaccinologie: Dacă e să facem un calcul care ar fi prevalenţa bolii în acest moment în populaţie datele nu sunt relevante. Au fost făcute în nişte locaţii ţintă care au un grad de risc ridicat. Este foarte importantă această urmărire pe care o realizăm în cămintele de bătrâni pentru că bătrânii sunt la cel mai mare risc pentru evoluţia către o formă severă şi deces. Pentru a evalua numărul de persoane bolnave dintr-o anumită populaţie, nu acesta este testul pe care trebuie să îl realizăm.

Mihaela Mugureanu, director DGASPC sector 3: Această testare trebuie făcută în aceste Centre Rezidenţiale cel puţin de două ori pe lună. Din păcate au existat probleme, şi aceste probleme sunt generate de o slabă organizare a activităţii de testare.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici