Medicul infecţionist Adrian Marinescu: Soluţia pentru reducerea răspândirii bolii COVID-19 ar fi testarea masivă, chiar şi prin metode rapide

  • În România se efectuează aproximativ 30.000 de teste COVID-19, zilnic
  • În România, autorităţile recunosc doar testele PCR
  • În Marea Britanie sunt efectuate 250.000- 300.000 teste PCR, zilnic
3443 afișări
Imaginea articolului Medicul infecţionist Adrian Marinescu: Soluţia pentru reducerea răspândirii bolii COVID-19 ar fi testarea masivă, chiar şi prin metode rapide

Medicul infecţionist Adrian Marinescu: Soluţia pentru reducerea răspândirii bolii COVID-19 ar fi testarea masivă, chiar şi prin metode rapide

Numărul cazurilor de infecţie cu SARS-CoV-2 creşte tot mai mult, de la o zi la. Şi vom avea tot mai mulţi bolnavi de COVID-19 în următoarea perioadă, avertizează medicul infecţionist Adrian Marinescu.

Acesta spune că, în acest moment, în Europa şi în America de Nord, varianta de virus care circulă este una cu transmitere rapidă.

Răspândirea bolii este, însă mult mai mare, acum. În 26 de judeţe din România rata de incidenţă este de peste 1,5 cazuri la o mie de locuitori. Medicul infecţionist Adrian Marinescu spune că soluţia pentru reducerea răspândirii bolii ar fi testarea masivă, chiar şi prin metode rapide.

Acum, în România, autorităţile folosesc doar testarea PCR. Iar capacitatea laboratoarelor este limitată. În plus, procesul de testare şi diagnosticare în laborator durează chiar şi 12 ore, îţi explică Ioana Streaţă, medic specialist în genetică medicală.

Adrian Marinescu, medic infecţionist: Vom avea multe cazuri, dar nu neapărat severe. Adică se menţin acele forme medii şi severe, dar nu e nici o diferenţă faţă de ceea ce s-a întâmplat la începutul pandemiei.

Adrian Marinescu, medic infecţionist: E adevărat că pot fi şi rezultate fals-pozitive, într-un anumit procent, dar e foarte important să intri în izolare, să intri în izolare din primul moment. Pentru că acel test este rapid, asta înseamnă că în 15 minute aproximativ am rezultatul şi mi-ar fi foarte simplu să mă orientez să izolez acea persoană. La fel cu persoanele de contact.

Ioana Streaţă, medic specialist Laboratorul de Genetică Medicală Craiova: Capacitatea laboratorului, în prezent, este de 400 de teste pe zi. Sunt 6-7 ore până se generează rezultatele pentru 200 de probe. Şi mai durează, apoi, 4-5 ore ca să generezi şi să interpretezi rezultatele, să transmiţi şi să raportezi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici