Milioane de doze de vaccin Johnson & Johnson compromise după ce au fost contaminate de ingrediente destinate vaccinului AstraZeneca, la o fabrică din SUA

  • Vaccinul Johnson & Johnson a fost contaminat de ingrediente provenite din vaccinul altei companii la o fabrică din Baltimore, au confirmat miercuri oficialii federali din SUA.
  • Ca efect, un lot de vaccin, reprezentând milioane de doze, a fost compromis.
  • Cu toate acestea, Johnson & Johnson a precizat că va onora livrarea celor 20 de milioane de doze pe care le-a promis guvernului SUA până miercuri, precum şi alte 24 de milioane de doze până la sfârşitul lunii aprilie.
7965 afișări
Imaginea articolului Milioane de doze de vaccin Johnson & Johnson compromise după ce au fost contaminate de ingrediente destinate vaccinului AstraZeneca, la o fabrică din SUA

Milioane de doze de vaccin Johnson & Johnson compromise după ce au fost contaminate de ingrediente destinate vaccinului AstraZeneca la o fabrică din SUA

Lucrătorii de la o fabrică din Baltimore, care producea două vaccinuri împotriva coronavirusului, au confundat accidental ingredientele în urmă cu câteva săptămâni, contaminând până la 15 milioane de doze de vaccin Johnson & Johnson, relatează Washington Post.

Fabrica este condusă de Emergent BioSolutions, un partener de producţie atât pentru Johnson & Johnson, cât şi pentru AstraZeneca, compania britanică-suedeză al cărei vaccin nu a fost încă autorizat pentru utilizare în Statele Unite.

Niciun vaccin contaminat nu a ieşit de pe poarta fabricii, potrivit oficialilor americani. Problema a fost sesizată când vaccinul era încă în stare brută, nefiind pus în flacoane.

Johnson & Johnson nu au furnizat detalii, dar a precizat că îmbunătăţeşte pregătirea personalului şi supraveghearea producerii vaccinurilor la fabrica din Baltimore.

Vaccinul Johnson & Johnson a primit o autorizaţie de utilizare de urgenţă de la FDA în februarie. Vaccinul AstraZeneca nu a fost încă autorizat în Statele Unite.

În Europa, vaccinul Johnson & Johnson a fost aprobat de EMA pe 11 martie. În România vaccinul ce se administrează într-o singură doză va fi utlizat cu precădere în cabinetele medicilor de familie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici