Video Ministerul Sănătăţii a trimis o circulară către toate spitalele să cumpere de la o firmă din Ilfov saci pentru deşeurile COVID-19. Ce susţine administratorul firmei

  • Oficiali de la Ministerul Sănătăţii roagă spitalele din ţara noastră să cumpere saci pentru deşeurile Covid-19 de la o firmă din Ilfov
  • Este vorba despre o circulară care a fost semnată de Secretarul General Adjunct al Ministerului Sănătăţii, Codrin Doru Lungu
  • Contactat de Mediafax, Codrin Lungu susţine că în acest mod procedează cu toate ofertele pe care le primesc la minister, şi nu a recomandat expres sacii de la aceată firmă
  • Contactat de Mediafax, administratorul firmei Dragan Janosevic susţine că nu este vorba desre o firmă ”fantomă”
8300 afișări

Ministerul Sănătăţii roagă printr-o circulară toate spitalele din România să cumpere de la firma EDM Recyling SRL saci pentru deşeurile din secţiile COVID-19, informaţie care a fost răspândită rapid în spaţiul mass-media.  

Circulara este semnată de Secretarul General Adjunct al Ministerului Sănătăţii, Codrin Doru Lungu. Contactat de Mediafax susţine că toate ofertele primite la minister sunt trimise mai departe către DSP-uri. 

”Am dat, nu numai una, am dat şi pentru măşti, pentru hipoclorit, pentru toţi producătorii români de măşti şi combinezoane care ni s-au adresat că le produc şi le-am trimis către cei de la DSP şi către Unifarm. Toate ofertele pe care le primim le dăm mai departe. Noi nu putem să achiziţionăm pentru spitale şi nici pentru DSP-uri. Ei ne trimit nouă cereri că avem nevoie de măşti, combinezoane şi că nu au de unde să le achiziţioneze”, a declarat Codrin Doru Lungu, secretat general adjunct în cadrul Ministerului Sănătăţii.

EDM Recyling SRL este o firmă înfiinţată în anul 2016, cu sediul în comuna Chiajna, potrivit termene.ro. Pe acest site, firma figurează că nu are niciun angajat, zero cifră de afaceri şi pierderi de aproximativ 270 de euro. Contact de Mediafax, sârbul Dragan Janosevic care este admnistratorul firmei susţine că nu este vorba despre o firmă ”fantomă”. 

”Într-adevăr firma a fost înfiinţată în 2016, dar nu a avut activităţi. De anul trecut, din toamnă, noi am început o campanie de informare. Noi am vândut cel mult 1000 - 2000 de saci, valoarea totală în momentul de faţă este până în 3000 de euro, plus că spitalele nu au bani să ne plătească imediat şi le dăm la termen la 60 -90 de zile. Nu este o chestie prin care noi să facem profit pur şi simplu am vrut să ajutăm. CUT + 01.50 Probabil am deranjat foarte multă lume că sunt şi alţi producători”, a declarat pentru Mediafax Dragan Janosevic, administratorul firmei EDM Recycling SRL.

Acţionarul firmei, Dragan Janosevic, a făcut Facultatea de Ştiinţe Politice la Craiova, iar în prezent locuieşte în Bucureşti. 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici