Nelu Tătaru recomandă în continuare şcoala faţă în faţă. Lockdown-ul nu este luat în calcul

  • Nelu Tătaru recomandă în continuare şcoala faţă în faţă, acolo unde se poate face.
  • Întrebat despre un eventual lockdown, ministrul a spus că această variantă nu e luată în calcul acum: „Luăm în calcul respectarea unor reguli şi aplicarea de restricţii acolo unde se impune, cât mai devreme posibil”.
  • Ministrul Sănătăţii a anunţat şi că săptămâna viitoare ajung în ţară 43.000 de noi teste, iar apoi vor mai veni încă un milion de teste.
131 afișări
Imaginea articolului Nelu Tătaru recomandă în continuare şcoala faţă în faţă. Lockdown-ul nu este luat în calcul

Nelu Tătaru recomandă în continuare şcoala faţă în faţă. Lockdown-ul nu este luat în calcul

Ministrul Tătaru a fost întrebat, duminică, în Iaşi, cum vede în continuarea organizarea educaţiei.

„Eu recomand în continuare o şcoală faţă în faţă, în condiţiile în care se poate face acest tip de şcoală”, a răspuns ministrul.

Chestionat, de asemenea, asupra unui eventual lockdown, Tătaru a răspuns: „Nu luăm în calcul în acest moment. Luăm în calcul respectarea unor reguli şi aplicarea de restricţii acolo unde se impune, cât mai devreme posibil”.

Nelu Tătaru, despre paturile din ATI: A fost un an de modernizare forţată

Nelu Tătaru a declarat, duminică, la Iaşi, că nu există un blocaj în secţiile de terapie intensivă.

„Sunt anumite zone în care avem o creştere a cazurilor în terapie intensivă. În general Bucureştiul se confruntă în acest moment cu creşterea numărului de cazuri în terapie intensivă. Acolo unde cazurile depăşesc, merg către judeţele limitrofe unde sunt locuri libere pe terapie intensivă”, a declarat ministrul, precizând că de „dirijarea” cazurilor către spitalele cu locuri libere se ocupă Comitetul Naţional pentru Coordonarea Intervenţiei.

Extensia spitalelor se va face în măsura în care va fi nevoie de paturi, a adăugat Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a anunţat şi că săptămâna viitoare ajung în ţară 43.000 de noi teste, iar apoi vor mai veni încă un milion de teste.

Întrebat câte paturi de ATI a cumpărat România de la începutul pandemiei, ministrul a răspuns: „Dacă vă spun că noi am plecat cu 740 de paturi suport Covid complet dotate. Suntem la 1250 în acest moment, iar după extindere mergem spre 1500. Avem cu 75% mai mult decât am avut. A fost un an de modernizare forţată, de organizare impusă de situaţie, în acelaşi timp un an în care cred că trebuie să mergem spre normalizare”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici