Noi detalii despre bărbatul din Suceava confirmat cu virusul 2019-nCoV. Fusese în Italia la tratament pentru cancer

  • Bărbatul de 71 de ani din Suceava infectat cu noul coronavirus fusese în Italia la tratament pentru cancer.
  • A revenit în ţară cu un autocar.
  • Acum are simptomele unei gripe mai uşoare, potrivit medicilor din Iaşi,
2099 afișări
Imaginea articolului Noi detalii despre bărbatul din Suceava confirmat cu virusul 2019-nCoV. Fusese în Italia la tratament pentru cancer

Sursa: Profimedia Images

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, Carmen Dorobăţ, unitatea medicală la care a fost transferat pentru tratament şi observaţie bărbatul din Suceava, a declarat joi presei că pacientul are febră şi tuşeşte, iar boala se manifestă ca o gripă uşoară.

„Nu este într-o stare generală care să ne pună probleme în momentul de faţă, primeşte tratament specific şi de suport şi bineînţeles îl supraveghem conform procedurilor, de către cadrele medicale care se găsesc în zona respectivă. Infecţia cu coronavirus pe care o îngrijim în momentul de faţă apare ca o gripă, dar nu ca o formă gravă de gripă, este vorba despre febră, dar nu peste 39 de grade, tuse, dureri articulare şi din câte am înţeles şi de la colegii de la Suceava, nu a fost vorba despre o înrăutăţire a situaţiei sale clinice din momentul în care a fost depistat până în momentul în care eu vorbesc cu dumneavoastră", a spus Dorobăţ.

Potrivit unor surse medicale, bărbatul a fost diagnosticat cu Boala Hodgkin, un cancer al sistemului limfatic, şi fusese în Italia pentru tratament.

„În ceea ce priveşte bolile asociate ale pacientului din câte am văzut din foaia de observaţie este vorba despre o patologie asociată care este stăpânită din punct de vedere terapeutic şi s-a îngrijit din acest punct de vedere", a declarat Carmen Dorobăţ.

Potrivit acesteia, acum la Iaşi mai sunt în lucru încă 13 probe prelevate de la persoanele care au intrat în contact cu bărbatul întors din Brescia cu un autocar.

Între timp, la Suceava continuă ancheta epidemiologică.

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici