Noi tranşe de medicamente pentru bolnavii COVID-19 din spitale

  • Ministerul Sănătăţii asigură aprovizionarea spitalelor cu medicamentele necesare pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2, fiind vorba de Tocilizumab şi Kineret.
  • Cele 50.000 de cutii de Molnupiravir au fost distribuite în peste 200 de centre de evaluare şi spitale care tratează pacienţi cu COVID-19.
264 afișări
Imaginea articolului Noi tranşe de medicamente pentru bolnavii COVID-19 din spitale

Ministrul Sănătăţii, prof.univ.dr.Alexandru Rafila a aprobat, luni, distribuţia unei noi tranşe de medicamente pentru tratamentul pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2, care cuprinde 1.500 de flacoane de 400 mg Tocilizumab şi peste 48.600 de doze de Kineret.

Medicamentele vor fi distribuite în aproximativ 300 de unităţi sanitare care tratează pacienţi cu COVID-19, cu forme medii şi grave de boală.

Cele 50.000 de cutii de Molnupiravir achiziţionate de către Ministerul Sănătăţii au fost distribuite în peste 200 de centre de evaluare şi spitale care tratează pacienţi cu COVID-19.

Molnupiravir este primul medicament specific anti-COVID-19 aprobat pentru persoanele cu risc de a dezvolta o formă severă de COVID-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
medicament,
spital,
covid

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici