O companie aeriană uriaşă din Orientul Mijlociu intră în datorii pe măsură ce lunile trec fără zboruri operate

  • Operatorul de zbor Emirates se confruntă cu cele mai dificile luni din istoria sa
  • După ce a ieşit pe profit la sfârşitul lunii martie acum se confruntă cu datoriile în creştere
  • Toate zborurile companiei au fost anulate din cauza pandemiei de coronavirus
1073 afișări
Imaginea articolului O companie aeriană uriaşă din Orientul Mijlociu intră în datorii pe măsură ce lunile trec fără zboruri operate

Sursa foto: profimedia

Compania aeriană de stat, Emirates, era la sfârşitul lunii martie pe profit, atunci când pandemia de coronavirus a forţat-o să anuleze toate cursele aeriene. Lunile trec fără curse finalizate iar datoriile importantului operator de zbor din Orientul Mijlociu cresc. Emirates a cerut guvernului sprijin financiar, însă nu se ştie dacă va acoperi în totalitate nevoile companiei.

Şeicul Dubaiului, Mohammed bin Rashid al-Maktoum, a dat asigurări că grupul va depăşi criza în care este ancorat şi va deveni lider mondial în aviaţie. Dubaiul va injecta capital la nevoie în compania aeriană ca urmare a unui acord semnat între părţi.

Conectivitatea internaţională este crucială pentru modelul de nod de transport implementat de Emiratele Arabe Unite. În urmă cu şase ani, Dubaiul a devenit în cel mai aglomerat aeroport internaţional. Nu operează zboruri interne şi majoritatea pasagerilor săi sunt în tranzit, relatează Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici