O fetiţă infectată cu Covid a murit la 9 zile după naştere. Mama copilei nu era vaccinată

  • În Marea Britanie, una dintre cele mai tinere victime ale pandemiei este o fetiţă născută prematur.
  • Infecţia fusese luată de la mama, în timpul sarcinii.
  • Cum arată criza sanitară din Germania, Rusia şi România.
715 afișări
Imaginea articolului O fetiţă infectată cu Covid a murit la 9 zile după naştere. Mama copilei nu era vaccinată

O fetiţă infectată cu Covid a murit la 9 zile după naştere. Mama copilei nu era vaccinată

O fetiţă de 9 zile din Anglia, născută prematur cu 14 săptămâni, cu o mamă nevaccinată împotriva Covid, a devenit una dintre cele mai tinere victime ale pandemiei din Marea Britanie.

Tragedia s-a petrecut în urmă cu câteva zile şi se află pe paginile diferitelor ziare britanice: micuţa Ivy-Rose fusese testată pozitiv cu coronavirus după ce s-a născut şi, din păcate, nu a reuşit să supravieţuiască.

Mama, Katie Leeming, care a fost şi ea infectată înainte de a naşte, n-are linişte acum, relatează presa. Între timp, familia, nu bogată, a fost nevoită să încredinţeze unui prieten organizarea unei de donaţii online prin intermediul platformei GoFundMe, pentru a plăti cheltuielile de înmormântare.

În Regat, după câteva ezitări iniţiale, Serviciul Naţional de Sănătate (NHS) a recomandat vaccinarea împotriva Covid şi pentru femeile însărcinate, cu excepţia cazului în care medicul de familie a specificat altfel.

Situaţia rămâne complicată şi în Rusia, unde s-a înregistrat un nou record de decese zilnice (1.211). Aici, masca şi respectarea distanţării sociale nu au fost respectate. Astfel, acum, în Sankt Petersburg se introduce obligativitatea vaccinurilor pentru toţi rezidenţii de peste 60 de ani. Regiunea este puternic afectată de cel de-al patrulea val epidemic.

În Germania, incidenţa săptămânală este la cote-record, fiind zile şi cu 236 de decese în 24 de ore.

Presa internaţională relatează despre recordul de spitalizări şi de decese din România, unde doar unul din trei locuitori este vaccinat, iar pacienţii sunt transportaţi în străinătate.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici