O nouă ţară a anunţat că a depistat patru cazuri de infectare cu noua tulpină a coronavirusului: ”S-a întâmplat la începutul lunii decembrie”

  • Patru cazuri de contaminare cu noua tulpină a coronavirusului care circulă în Regatul Unit au fost depistate în Belgia.
  • Cazurile au fost depistate la începutul lunii decembrie.
  • Potrivit OMS, forme similare au fost detectate în număr foarte mic în Australia (un caz), Danemarca (9), Olanda (1) sau Africa de Sud. Şi Italia a anunţat un prim caz detectat duminică.
7809 afișări
Imaginea articolului O nouă ţară a anunţat că a depistat patru cazuri de infectare cu noua tulpină a coronavirusului: ”S-a întâmplat la începutul lunii decembrie”

Patru cazuri de contaminare cu noua tulpină a coronavirusului care circulă în Regatul Unit au fost depistate în Belgia „la începutul lunii decembrie”, a indicat marţi, 22 decembrie autorităţilor sanitare belgiene.

"Patru cazuri au fost depistate la începutul lunii decembrie, în urmă cu două săptămâni", a spus Yves Van Laethem, purtător de cuvânt interfederal pentru lupta împotriva coronavirusului din Belgia. "Nu sunt multe, dar nu este imposibil să existe mai multe", a adăugat el, potrivit Le Figaro.

„La fel ca multe ţări, nu urmărim la fel de multe tulpini ca englezii care fac o treabă uriaşă la acest nivel”, a explicat acest medic specializat în boli infecţioase. Potrivit acestuia, Anglia efectuează de 10 până la 20 de ori mai mult „tipare” a tulpinilor de virus decât Belgia. Acest expert se întreabă cât de utilă închiderea frontierelor cu Regatul Unit, decisă de majoritatea ţărilor europene.

Această închidere a fost probabil decisă prea târziu, deoarece am început să găsim cazuri cu această tulpină engleză în septembrie,” a continuat el. Potrivit acestuia, cele patru cazuri identificate în Belgia sunt de naţionalitate belgiană.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Federal al Sănătăţii a precizat că, printre aceştia, trei au fost detectaţi în Flandra de Est (nord-est) şi un altul în Flandra de Vest (nord-vest). În ţară, trei laboratoare efectuează analize aprofundate ale tulpinii virusului. De la începutul lunii decembrie, nu au fost raportate alte cazuri.

Potrivit OMS, forme similare au fost detectate în număr foarte mic în Australia (un caz), Danemarca (9), Olanda (1) sau Africa de Sud. De asemenea, Italia a anunţat un prim caz detectat duminică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici