O nouă ţară a depăşit pragul de 500.000 de cazuri de coronavirus. Rata de deces este cea mai mare din regiune

  • Peru a depăşit jumătate de milion de cazuri de coronavirus şi are cea mai mare rată de fatalitate din America Latină, potrivit datelor publicate de Ministerului Sănătăţii.
  • Peru are 507.996 de cazuri confirmate şi 25.648 de decese, a declarat ministrul adjunct pentru Sănătate, Luis Suarez, în cadrul unei conferinţe de presă.
  • Ţara are cea mai mare rată de deces a persoanelor infectate din America Latină, 78,6 la 100.000 de persoane, arată un raport al Reuters.
  • Astfel Peru depăşeşte vecinii regionali care au fost puternic loviţi de pandemie: Chile şi Brazilia.
8565 afișări
Imaginea articolului O nouă ţară a depăşit pragul de 500.000 de cazuri de coronavirus. Rata de deces este cea mai mare din regiune

O nouă ţară a depăşit pragul de 500.000 de cazuri de coronavirus. Rata de deces este cea mai mare din regiune

Preşedintele Martin Vizcarra, vorbind joi, în cadrul unui eveniment public, pentru a aduce un omagiu celor 120 de medici care au murit din cauza COVID-19, a învinovăţit pentru recenta creştere a cazurilor: evenimente sociale şi sportive şi atitudine relaxată a publicului, relatează Reuters.

„Există prea multă încredere din partea populaţiei”, a spus Vizcarra.

„Trebuie să învăţăm din istorie, să corectăm greşelile şi trebuie să fim uniţi în ciuda discrepanţelor”, a adăugat el.

Vizcarra, miercuri, a interzis întâlnirile de familie şi a reinstalat o parte din măsurile de carantină.

Primul caz de coronavirus a apărut în Peru, al doilea cel mai mare producător de cupru din lume, pe 6 martie şi o săptămână mai târziu, guvernul a impus o carantină strictă, oprind aproape toată activitatea de producţie. Economia se va contractat anul acesta cu 12% sub greutatea pandemiei, potrivit proiecţiilor băncii centrale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici