Oamenii de ştiinţă din Marea Britanie lansează un studiu pentru a cerceta reinfectarea cu SARS-CoV-2

  • Cercetătorii de la Universitatea Oxford au anunţat lansarea unui studiu pentru a înţelege ce se întâmplă atunci când persoanele care au avut coronavirus se infectează pentru a doua oară.
  • Procesul va avea loc în două etape, cu participanţi diferiţi în fiecare fază.
  • Prima etapă a studiului este programată să înceapă luna aceasta, iar a doua va începe în vară.
1457 afișări
Imaginea articolului Oamenii de ştiinţă din Marea Britanie lansează un studiu pentru a cerceta reinfectarea cu SARS-CoV-2

Oamenii de ştiinţă din Marea Britanie lansează un studiu pentru a afla de ce se reinfectează persoanele care au avut Covid-19

Cercetătorii de la Universitatea Oxford au anunţat, luni, lansarea unui studiu pentru a înţelege mai bine ce se întâmplă atunci când persoanele care au avut coronavirus se infectează pentru a doua oară, relatează CNBC.
 
Cercetătorii vor examina ce fel de răspuns imun ar putea împiedica reinfectarea oamenilor cu Covid-19 şi vor investiga cum reacţionează sistemul imunitar la virus a doua oară.
 
În prezent, se ştie puţin despre ce se întâmplă cu persoanele care au avut deja virusul atunci când se infectează pentru a doua oară.
 
Procesul va avea loc în două etape, cu participanţi diferiţi în fiecare fază. Prima etapă este programată să înceapă luna aceasta, iar a doua va începe în vară.
 
În cercetarea medicală, studiile de provocare umană sunt cercetări controlate care implică expunerea deliberată a participanţilor la un agent patogen sau o bacterie pentru a studia efectele.
 
„Aceste studii provocate ne spun lucruri pe care alte studii nu le pot face, deoarece, spre deosebire de infectarea naturală, acestea sunt strict controlate,” a declarat Helen McShane, investigator şef al studiului şi profesor de vaccinologie la Departamentul de Pediatrie, Universitatea Oxford.
 
„Când vom reinfecta aceşti participanţi, vom şti exact cum a reacţionat sistemul lor imunitar la prima infecţie COVID şi când apare exact a doua infectare,” a mai spus McShane.
 
Cerecetătorii speră că studiul va contribui la îmbunătăţirea înţelegerii de bază despre virus şi va ajuta la conceperea testelor care pot prezice în mod fiabil dacă oamenii sunt protejaţi.
 

Ce se întâmplă în fiecare fază

Pentru prima fază, până la 64 de voluntari cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani care au fost infectaţi anterior în mod natural vor fi expuşi din nou la virus în condiţii controlate.
 
Cercetătorii vor supraveghea îngrijirea participanţilor, deoarece aceştia vor fi supuşi scanărilor CT ale plămânilor şi scanărilor RMN ale inimii, în timp vor sta izolaţi pentru cel puţin 17 zile.
 
Toţi cei care participă trebuie să fie recuperaţi complet după prima infecţie cu Covid pentru a minimiza riscul.
 
A doua fază a procesului va explora două domenii diferite.
 
În primul rand, vom defini foarte atent răspunsul imun de bază la voluntari, înainte de a-i infecta cu doza de virus aleasă din primul studiu şi vom măsura cât de mult virus putem detecta după infectare. Vom putea apoi să înţelegem ce fel de răspunsuri imune protejează împotriva reinfectării,” a explicat McShane.
 
În al doilea rand, vom măsura răspunsul imun la mai multe intervale de timp după infectare, astfel încât să putem înţelege ce răspuns imun este generat de virus,” a adaugat ea.
 
Durata completă a studiului va fi de 12 luni, incluzând minimum opt întâlniri ulterioare după externare.
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici