Oficial! Israelul va administra doza 4 de vaccin anti-COVD / Doza booster va fi oferită la cel puţin patru luni după doza trei persoanelor vulnerabile

Israelul va oferi o a patra doză de vaccin COVID-19 persoanelor cu vârsta peste 60 de ani sau cu un sistem imunitar compromis, precum şi lucrătorilor din domeniul sănătăţii, ca parte a unei campanii pentru a creşte numărul de vaccinuri şi a depăşi răspândirea variantei Omicron a coronavirusului.

2070 afișări
Imaginea articolului Oficial! Israelul va administra doza 4 de vaccin anti-COVD / Doza booster va fi oferită la cel puţin patru luni după doza trei persoanelor vulnerabile

Oficial! Israelul va administra doza 4 de vaccin anti-COVD / Doza booster va fi administrată la cel puţin patru luni după doza trei persoanelor vulnerabile

Un grup de experţi din cadrul Ministerului Sănătăţii - ale cărui concluzii nu au fost încă puse în aplicare - a recomandat marţi ca persoanele eligibile să primească a patra injecţie la cel puţin patru luni după ce au primit-o pe a treia.

Premierul Naftali Bennett a salutat declaraţia grupului de experţi ca fiind "o veste excelentă care ne va ajuta să depăşim valul Omicron care se răspândeşte în întreaga lume".

Grupul de experţi a mai recomandat ca timpul alocat între a doua şi a treia injecţie să fie redus de la cinci luni la trei luni.

Astfel de măsuri fac "parte din pregătirea pentru cel de-al cincilea val" al pandemiei, se arată în declaraţia grupului de experţi.

"Asistăm la o diminuare a protecţiei împotriva infecţiei Omicron. Acest val creşte într-un număr surprinzător de mare", a declarat Arnon Shahar, un medic din panelul de experţi, pentru un post radio din Israel.

Pentru a intra în vigoare, recomandările trebuie să fie aprobate de directorul general al Ministerului Sănătăţii, Nachman Ash.

Ministerul Sănătăţii a precizat că, până marţi, erau cunoscute cel puţin 340 de cazuri de Omicron în Israel.

Biroul lui Bennett a aprobat, de asemenea, reducerea prezenţei la birou cu 50% pentru angajaţii din sectorul public, pentru a încuraja munca la distanţă. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici