OMS a actualizat gradul de risc al răspândirii coronavirusului la cel mai înalt nivel

  • Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a actualizat gradul de risc al epidemiei de coronavirus la nivel mondial.
  • Oficialii consideră că riscul răspândirii virusului Covid-19 este acum „foarte ridicat”.
  • Acesta este cel mai înalt nivel de risc care poate fi declarat de OMS, transmite BBC.
1309 afișări
Imaginea articolului OMS a actualizat gradul de risc al răspândirii coronavirusului la cel mai înalt nivel

Sursa foto: Profimedia

Totuşi, reprezentanţii OMS au declarat că încă mai există şansa ca răspândirea virusului să fie controlată dacă metodele de transmitere ar putea fi oprite cumva. Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a mai adăugat că teama şi dezinformarea reprezintă cele mai importante obstacole în lupta împotriva coronavirusului. 

Cazuri de infectare cu Covid-19 au fost raportate până acum în 50 de ţări.

De asemenea, surse medicale iraniene au declarat pentru BBC că cel puţin 210 persoane au murit în Iran din cauza epidemiei de coronavirus. Bilanţul acesta este de şase ori mai ridicat decât cel oferit anterior de către oficialii guvernamentali ai ţării. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici