OMS: Pandemia încetineşte la nivel mondial, cu excepţia a două regiuni

  • Pandemia COVID-19 este în continuă expansiune, dar creşterea cazurilor şi a deceselor a încetinit la nivel global.
  • Excepţia fac sud-estul Asiei şi estul Mediteranei, a declarat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).
  • Peste 23,65 de milioane de persoane au fost raportate ca fiind infectate la nivel global, iar 811.895 au murit, potrivit unui raport al Reuters.
82782 afișări
Imaginea articolului OMS: Pandemia încetineşte la nivel mondial, cu excepţia a două regiuni

OMS: Pandemia încetineşte la nivel mondial, cu excepţia a două regiuni

În ultima sa actualizare epidemiologică, publicată luni seară, OMS a precizat că continentele Americane rămân cele mai afectate, reprezentând jumătate din cazurile recent raportate şi 62% din cele 39.240 de decese la nivel mondial din ultima săptămână, relatează Reuters.

„Peste 1,7 milioane de cazuri noi de COVID-19 şi 39.000 de decese noi au fost înregistate de OMS în ultima săptămâna, o scădere de 4% a numărului de cazuri şi (o scădere de 12%) a numărului de decese comparativ cu săptămâna precedentă", se arată comunicatul OMS.

Asia de Sud-Est, a doua cea mai afectată regiune, a raportat o creştere de 28% a cazurilor noi şi de 15% a decese. India continuă să raporteze majoritatea cazurilor, dar virusul se răspândeşte rapid şi în Nepal.

În regiunea mediteraneană a OMS, numărul cazurilor raportate a crescut cu 4%, dar numărul de decese raportate a scăzut constant în ultimele şase săptămâni, a spus OMS. Libanul, Tunisia şi Iordania au raportat cea mai mare creştere a cazurilor faţă de săptămâna precedentă.

Numărul de cazuri şi decese raportate în Africa a scăzut cu 8%, respectiv 11%. „În principal datorită scăderii cazurilor în Algeria, Kenya, Ghana, Senegal şi Africa de Sud”, se precizează în raportul Organizaţiei.

„În regiunea europeană, numărul de cazuri raportate a crescut constant în ultimele trei săptămâni”. „Cu toate acestea, în ultima săptămână a fost raportată o uşoară scădere (1%), iar numărul de decese a continuat să scadă în toată regiunea”, se arată în raport.

În regiunea Pacificului de Vest a OMS, numărul de cazuri noi a scăzut cu 5% . Coreea de Sud a raportat o creştere de 180% în cazuri, „în principal din cauza cazurilor asociate cu adunările religioase”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici