OMS, prima reacţie după ce mai multe ţări din Europa au suspendat vaccinarea cu serul AstraZeneca

  • OMS recomandă folosirea serului AstraZeneca, după ce mai multe ţări din Europa au oprit vaccinarea.
  • OMS: ”Ar trebui să folosim în continuare vaccinul AstraZeneca.”
12438 afișări
Imaginea articolului OMS, prima reacţie după ce mai multe ţări din Europa au suspendat vaccinarea cu serul AstraZeneca

Foto: Profimedia

OMS a declarat vineri, 12 martie, că „nu există niciun motiv să nu se utilizeze” vaccinul Covid produs de AstraZeneca, după ce vaccinarea cu acest ser a fost suspendată în mai multe ţări din Europa, ca măsură de precauţie, relatează Le Figaro.
 
"Da, ar trebui să folosim în continuare vaccinul AstraZeneca. Nu există niciun motiv ca să nu-l folosim," a declarat Margaret Harris, purtător de cuvânt al OMS, vineri.
 
Danemarca, Islanda şi Norvegia au anunţat joi, 12 martie, suspendarea vaccinării cu serul AstraZeneca, invocând motivul „precauţiei.” Bulgaria le-a urmat exemplul  vineri. 
 
Agenţia Naţională de Sănătate Daneză, prima care a anunţat decizia, a cerut prudenţă în faţa „cazurilor grave de cheaguri de sânge la persoanele vaccinate, deşi în prezent nu s-a stabilit o legătură între vaccin şi aceste cheaguri.”
 
La începutul acestei săptămâni, Austria a încetat să administreze un lot din aceste vaccinuri după moartea unei asistente de 49 de ani în urma unei sângerări, la câteva zile după vaccinare. 
 
În acest context, purtătorul de cuvânt al OMS a subliniat că experţii organizaţiei analizează informaţiile despre formarea cheagurilor de sânge, dar a menţionat că, pentru moment, nu a fost stabilită nicio legătură cauză-efect. 
 
Orice alertă de securitate trebuie investigată. Trebuie totuşi să ne asigurăm că studiem toate alertele atunci când distribuim vaccinuri şi trebuie să le parcurgem, dar nu există nicio indicaţie de a nu-l utiliza,” a adăugat Margaret Harris.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici