OMS renunţă la testele cu hidroxiclorochină şi combinaţia Lopinavir-Ritonavir

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat sâmbătă că a întrerupt studiile asupra medicamentului anti-malarie hidroxiclorochina şi combinaţia de medicamente lopinavir / ritonavir la pacienţii cu COVID-19, pentru că nu au reuşit să reducă mortalitatea bolnavilor, relatează Reuters.

4034 afișări
Imaginea articolului OMS renunţă la testele cu hidroxiclorochină şi combinaţia Lopinavir-Ritonavir

OMS a raportat peste 200.000 de noi cazuri la nivel global, pentru prima dată într-o singură zi. În Statele Unite s-au înregistrat 53.213 din totalul de 212.326 de cazuri noi înregistrate vineri, a spus OMS.

„Aceste rezultate ale studiilor provizorii arată că hidroxiclorochina şi lopinavir/ritonavir produc nu reduc mortalitatea pacienţilor cu COVID-19, sau o fac în mică măsură, în comparaţie cu standardul terapeutic. Cercetătorii studiului vor întrerupe imediat testele", a spus OMS într-un comunicat.

O altă zonă a studiului OMS este analiza efectului potenţial al medicamentului antiviral remdesivir produs de Gilead asupra COVID-19. Comisia Europeană a acordat vineri remdesivir o aprobare condiţionată pentru utilizare.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat reporterilor vineri că aproape 5.500 de pacienţi din 39 de ţări au fost recrutaţi până acum în testele clinice şi că rezultatele provizorii erau aşteptate în două săptămâni.

Aproximativ 18 vaccinuri COVID-19 sunt testate pe om, printre aproape 150 de tratamente în curs de dezvoltare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici