Operaţiunea WarpSpeed: Guvernul SUA se oferă să contribuie la creşterea producţiei vaccinului anti-COVID-19 Pfizer/BioNTech

  • Guvernul SUA se oferă să contribuie la creşterea producţiei vaccinului anti-COVID-19 Pfizer/BioNTech.
  • Operaţiunea WarpSpeed, programul guvernamental pentru accelerarea dezvoltăriivaccinului, încearcă să-şi dubleze precomanda de doze de vaccin anti-COVID-19.
  • Pfizer şi BioNTech asigură că pot fabrica 1,3 miliarde de doze de vaccin anti-COVID-19 în 2021.
1389 afișări
Imaginea articolului Operaţiunea WarpSpeed: Guvernul SUA se oferă să contribuie la creşterea producţiei vaccinului anti-COVID-19 Pfizer/BioNTech

Operaţiunea WarpSpeed: Guvernul SUA se oferă să contribuie la creşterea producţiei vaccinului anti-COVID-19 Pfizer/BioNTech

Guvernul SUA se oferă să contribuie la creşterea producţiei vaccinului anti-COVID-19 Pfizer/BioNTech. Astfel, Operaţiunea WarpSpeed ​​încearcă să ajute Pfizer să obţină mai multe materii prime şi echipamente în conformitate cu Legea privind Producţia de Apărare, cu scopul de a suplimenta dozele de vaccin anti-COVID-19 până în iunie 2021, potrivit Financial Times.

Nanoparticulele lipidice, bulele de grăsime care livrează codul genetic în organism, reprezintă o problemă importantă. Capacitatea de a umple flacoanele cu vaccinuri este, de asemenea, insuficientă.

În iulie, SUA au fost de acord să plătească aproape 2 miliarde de dolari pentru 100 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19, însă administraţia Trump a respins a doua ofertă primită în octombrie.

Preşedintele Donald Trump a afirmat la începutul acestei săptămâni că se va folosi de Legea privind Producţia de Apărare, în cazul în care SUA nu va primi suficiente doze de vaccin anti-COVID-19.

Reprezentanţii Pfizer au declarat că recunosc această necesitate, de aceea „echipele noastre de producţie au lucrat non-stop, astfel încât să putem aduce vaccinul în lume cât mai repede, eficient şi echitabil”.

​​Guvernul are contracte cu opţiuni de cumpărare a „milioane de vaccinuri suplimentare”, dacă acestea sunt aprobate de autoritatea de reglementare, pe care le va solicita dacă şi când doreşte, a atenţionat Operaţiunea WarpSpeed. 

Pfizer şi BioNTech au transmis că pot fabrica 1,3 miliarde de doze de vaccin anti-COVID-19 în 2021. Aceştia au deja oferte pentru a furniza 40 de milioane de doze în Marea Britanie, 120 de milioane în Japonia şi 200 de milioane în UE. Întârzierile producţiei din octombrie au dus la reducerea aprovizionării din ultimele câteva săptămâni, până la un total de 50 milioane de doze.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici