Opt din 10 familii caută bone vaccinate pentru copiii lor - studiu

Cererea părinţilor pentru bone vaccinate a crescut cu 70% faţă de anul trecut, conform unei cercetări recente, iar opt din 10 familii iau în considerare vaccinarea bonei atunci când caută pe cineva care să aibă grijă de copil.

167 afișări
Imaginea articolului Opt din 10 familii caută bone vaccinate pentru copiii lor - studiu

Opt din 10 familii caută bone vaccinate pentru copiii lor - studiu

Cererea părinţilor pentru bone vaccinate a crescut cu 70% faţă de anul trecut, conform unei cercetări recente.

Dacă în 2020 una din 10 familii îşi punea problema colaborării cu o bonă vaccinată, în 2021, 8 din 10 familii (80%) iau în considerare acest aspect, potrivit Sitter, platformă online dedicată serviciilor de îngrijire din România.

Conform datelor Sitter, există încă o reticenţă semnificativă a bonelor în ceea ce priveşte vaccinarea, în ciuda faptului că acest lucru le-ar garanta găsirea mai rapidă a unei familii la care să se angajeze pe termen lung.

În plus, având în vedere cererea ridicată, datele arată că părinţii sunt dispuşi să plătească cu 12-15% mai mult pentru serviciile unei bone vaccinate.

În contextul în care din ce în ce mai mulţi părinţi apelează la serviciile bonelor din cauza reglementărilor impuse de lege, considerăm că este necesară o discuţie despre acest subiect în spaţiul public. În urma unei analize, dar şi a unor interviuri cu părinţii şi bonele înregistrate pe platforma Sitter, am descoperit că bonele vaccinate îşi găsesc mult mai uşor de muncă, iar asta cred că va fi o tendinţă în continuă creştere. Ultimii 2 ani i-au făcut pe părinţi să pună mult mai mult accent pe sănătatea familiei şi a copiilor, motiv pentru care am venit şi noi în ajutorul lor cu o nouă opţiune de selectare a bonelor în funcţie de vaccinare. Astfel, ei îşi pot alege din prima condiţiile în funcţie de care aleg bona. De asemenea, ce trebuie să mai ştie părinţii este că am introdus şi un serviciu de evaluare psihologică la cerere a bonei pentru că are un rol atât de important în stabilirea gradului de compatibilitate cu angajatorul şi oferă un motiv în plus de linişte familiilor. Concluzia la care am ajuns în urma analizei din ultimul an este următoarea: bonele vaccinate îşi găsesc mult mai repede şi mai uşor un loc de muncă pe termen lung, iar părinţii sunt dispuşi să plătească mai mult pentru asta”, subliniază Laura Bulai, co-fondator Sitter.

În urma unor interviuri cu părinţii, cele mai des întâlnite motive care stau la baza alegerii lor sunt: dacă bonele sunt verificate şi au recenzii sau recomandări pozitive de la alte familii, dacă sunt sau nu vaccinate împotriva Covid şi, nu în ultimul rând, proximitatea faţă de zona în care locuieşte familia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici