Oraşul Sibiu se află la un pas de carantină, aşteaptă confirmarea de la Bucureşti

  • Sibiu are peste 11 infectări la mia de locuitori, cel mai mare număr din ţară
  • Oraşul nu a intrat în carantină, aşteptând un semn de la Bucureşti
  • Directorul Spitalului de Urgenţă a povestit la emisiunea Ştiu situaţia cu care se confruntă
1828 afișări
Imaginea articolului Oraşul Sibiu se află la un pas de carantină, aşteaptă confirmarea de la Bucureşti

Oraşul Sibiu se află la un pas de carantină, aşteaptă confirmarea de la Bucureşti

Au fost din nou peste 10 mii de cazuri noi de în România iar spitalele sunt la un prag de colaps. O situaţie critică este la Sibiu.

Cu 11 infectări la mia de locuitori, Sibiul este cel mai afectat dintre oraşele mari ale ţării. Însă oraşul nu a intrat în carantină, aşteptând indicaţii de la Bucureşti. În Sibiu există puţine paturi pentru terapie intensivă, iar situaţia riscă să le scape de sub control autorităţilor.
Directorul Spitalului de Urgenţă Sibiu, Liliana Coldea, a vorbit la Ştiu despre situaţia din oraş.

Liliana Coldea, directorul spitalului de urgenţă Sibiu: În Judeţul Sibiu sunt 19 paturi de terapie intensivă pentru pacienţii infectaţi cu Sar-Cov-2. Am avut în construcţie două structuri modulare a căror destinaţie era pentru spitalizarea altor categorii de pacienţi, dar având în vedere numărul mare de cazuri am hotărât ca cele două structuri modulare să le folosim pentru spitalizarea acestei categorii de pacienţi.

Felix: Dacă mâine vă întreabă prefectul, ce spuneţi: să se închidă oraşul sau nu?

Liliana Coldea, directorul spitalului de urgenţă Sibiu: Din punctul meu de vedere, sigur, carantinarea este o soluţie în acest moment pentru că este o măsură a cărui efect o să-l vedem după 14 zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici