Orban despre situaţia COVID-19: România nu se află în situaţia altor ţări. Dacă vor fi necesare alte măsuri, le vom lua

  • România nu se află în situaţia altor ţări europene care au impus restricţii în urma unor creşteri dramatice a numărului de cazuri de coronavirus, spune premierul Ludovic Orban.
  • Dacă vor fi necesare alte măsuri, vor fi luate.
633 afișări
Imaginea articolului Orban despre situaţia COVID-19: România nu se află în situaţia altor ţări. Dacă vor fi necesare alte măsuri, le vom lua

Orban despre situaţia COVID-19: România nu se află în situaţia altor ţări. Dacă vor fi necesare alte măsuri, le vom lua

Întrebat, duminică, la Arena Naţională, unde a fost amenajat un call center DSP, despre restricţiile impuse de multe ţări europene, tocmai pentru a putea avea parte de o posibilă relaxare în perioada Crăciunului, Orban a răspuns: „Măsurile luate de diferitele ţări europene au fost în urma unor creşteri dramatice a numărului de cazuri. România nu se află în situaţia altor ţări ca şi număr de infectări şi mai ales ca ritm de creştere a numărului de infectări zilnice. Noi am prevăzut astfel de măsuri, uitaţi-vă la Germania, a închis restaurantele, teatrele. Noi am închis peste tot unde s-a depăşit rata de 3 la mie. Am interzis încă de la prelungirea stării de urgenţă evenimentele private de tip nunţi, botezuri”.

În ce priveşte eventuale restricţii de circulaţie în Bucureşti, premierul a afirmat că autorităţile vor evalua efectele măsurilor care au fost adoptate în urmă cu aproape două săptămâni.

„În Bucureşti va exista o decizie legată de continuarea măsurilor care au fost adoptate. Dacă vor fi necesare alte măsuri după evaluări, vom lua decizii şi le vom anunţa public”, a declarat Orban.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici