Oxford şi AstraZeneca încep să testeze vaccinul împotriva variantei sud-africane Beta

  • Aproximativ 2.250 de participanţi vor fi recrutaţi în Regatul Unit, Africa de Sud, Brazilia şi Polonia ca parte a fazelor II şi III a acestor studii clinice la om.
  • Pentru posibilul vaccin se foloseşte aceeaşi tehnologie numită „vector viral”.
  • Datele provizorii ale acestor studii clinice sunt aşteptate la sfârşitul acestui an.
257 afișări
Imaginea articolului Oxford şi AstraZeneca încep să testeze vaccinul împotriva  variantei sud-africane Beta

Oxford şi AstraZeneca încep să testeze vaccinul împotriva variantei sud-africane Beta

Universitatea din Oxford a anunţat duminică (27 iunie) că a început să injecteze voluntari cu un vaccin dezvoltat împreună cu AstraZeneca împotriva variantei sud-africane, Beta, a coronavirusului, ca parte a studiilor clinice menite să-i măsoare eficienţa, informează Le Figaro.
 
Potrivit universităţii, aproximativ 2.250 de participanţi vor fi recrutaţi în Regatul Unit, Africa de Sud, Brazilia şi Polonia ca parte a fazelor II şi III a acestor studii clinice la om. 
 
Pentru posibilul vaccin se foloseşte aceeaşi tehnologie numită „vector viral” (adenovirus) ca cea desfăşurată în prezent împotriva Covid-19 la nivel mondial.
 
Testarea dozelor de rapel ale vaccinurilor existente şi a vaccinurilor împotriva noilor variante este importantă pentru a ne asigura că suntem cât mai bine pregătiţi să facem faţă pandemiei de coronavirus, în cazul în care utilizarea lor se va dovedi necesară", a comentat profesorul Andrew Pollard, director al Oxford Vaccine Group.
 
Datele provizorii ale acestor studii clinice sunt aşteptate la sfârşitul acestui an şi vor fi prezentate autorităţilor de reglementare pentru evaluare în cadrul unui proces rapid, se arată în declaraţie.
 
În luna mai, guvernul britanic a început studii clinice, considerate primele din lume, asupra răspunsului imun generat de a treia doză de vaccin Covid în vederea unei campanii în Regatul Unit, unde există un focar de contaminări din cauza variantei Delta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici