Patriarhia despre restricţiile ridicate până la ora 2, de Paşti: ”Credincioşii nu vor fi vânaţi”

Slujba de Înviere începe şi se termină la ore diferite în bisericile ortodoxe şi în cele catolice, motiv pentru care Patriarhia anunţă că participanţii se vor putea întoarce acasă „fără să fie vânaţi şi amendaţi pe străzi”, iar slujba va fi oficiată conform rânduielii.

1088 afișări
Imaginea articolului Patriarhia despre restricţiile ridicate până la ora 2, de Paşti: ”Credincioşii nu vor fi vânaţi”

„Slujba Învierii începe şi se termină la ore diferite în bisericile catolice şi ortodoxe. În cele din urmă ea se desfăşoară între orele 0.00 şi cel târziu 4.00”, spun reprezentanţii Patriarhiei.

Astfel, creştinii se vor putea întoarce acasă la finalul slujbei, „fără să fie vânaţi sau amendaţi pe străzi”.

„Ţine de elementara evidenţă că, în contextul oficial explicat deja de autorităţi şi cultele religioase care au avut azi un dialog onest şi fertil, participanţii la această slujbă din cea mai sfântă noapte pentru creştini se vor putea întoarce la casele lor fără să fie vânaţi şi amendaţi pe străzi, iar slujba în sine va fi oficiată conform rânduielii sale fireşti”, anunţă Patriarhia.

Reperele orare referitoare la slujba de Înviere a credincioşilor ortodocşi vor fi comunicate la timp, mai arată sursa citată.

CITEŞTE ŞI Restricţii ridicate până la ora 2 noaptea, de Paştele catolic şi ortodox/ Patriarhia Română despre slujba de Înviere: ”Se va desfăşura normal”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici