Persoana infectată cu tulpina Delta care a murit avea 72 de ani şi era nevaccinată

  • Persoana decedată era cunoscută cu obezitate şi hipertensiune arterială, a anunţat şeful CNCAV, Valeriu Gheorghiţă.
  • În total, în ţară au fost înregistrate 31 de decese la pacienţi cu variantele SARS-CoV-2 care determină îngrijorare.
446 afișări
Imaginea articolului Persoana infectată cu tulpina Delta care a murit avea 72 de ani şi era nevaccinată

Persoana infectată cu tulpina indiană care a murit avea 72 de ani şi era nevaccinată

Persoana care a murit din cauza tulpinii indiene avea 72 de ani, era nevaccinată împotriva Covid-19 şi era cunoscută cu obezitate şi hipertensiune arterială, a anunţat şeful CNCAV, Valeriu Gheorghiţă.

„S-a înregistrat primul caz de deces la o persoană de 72 de ani, din judeţul Argeş, persoană nevaccinată, cunoscută cu obezitate şi hipertensiune arterială, ca urmare a infecţiei cu tulpina indiană, cu varianta Delta”, anunţă Valeriu Gheorghiţă.

El spune că mai este o persoană confirmată cu tulpină delta, internată la Terapie Intensivă, non-Covid, având în vedere că nu mai este considerată contagioasă în acest moment.

„Tulpina Delta are toată capacitatea de a deveni tulpină dominantă, pentru că are capacitatea de transmitere crescută cu cel puţin 60% şi se poate asocia cu reducerea eficienţei vaccinurilor, dacă nu completăm schema de vaccinare”, adaugă Gheorghiţă.

Primul deces a fost înregistrat la un pacient cu varianta Delta, potrivit raportărilor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

În total, în ţară au fost înregistrate 31 de decese la pacienţi cu variantele SARS-CoV-2 care determină îngrijorare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici