Precizări pentru cei vaccinaţi iniţial cu Pfizer, AstraZeneca şi Johnson&Johnson, iar la rapel primesc Moderna

Coordonatorul campaniei de vaccinare a făcut vineri precizări cu privire la doza booster pentru persoanele care s-au vaccinat iniţial cu vaccinuri produse de Moderna sau Johnson&Johnson.

6932 afișări
Imaginea articolului Precizări pentru cei vaccinaţi iniţial cu Pfizer, AstraZeneca şi Johnson&Johnson, iar la rapel primesc Moderna

Precizări pentru cei vaccinaţi cu Pfizer, AstraZeneca şi Johnson&Johnson, iar la rapel primesc Moderna

Astfel, persoanele care au fost vaccinate la prima schemă cu vaccinul de la Pfizer, de la AstraZeneca şi de la Johnson&Johnson şi care aleg pentru rapel de la Moderna, vor primi o doză întreagă, iar cei care au fost vaccinaţi iniţial tot cu Moderna vor primi la rapel o jumătate de doză.

Această recomandare intră în vigoare de luni, 1 noiembrie.

De asemenea, au fost făcute recomandări şi pentru cei vaccinaţi iniţial cu vaccin de la Johnson&Johnson.

„Am decis în baza recomadărilor şi studiilor ştiinţifice că toate persoanele care au fost vaccinate cu vaccin de la Johnson&Johnson vor avea recomandare de rapel după minim 6 luni, de primă intenţie, cu vaccinuri pe baza de ARN mesager, fie de la Pfizer, fie de la Moderna. În cazul în care se optează penru Moderna, doza va fi întreagă. De asemenea, persoanele care au fost vaccinate cu vaccin de la compania Johnson&Johnson vor putea opta la rapel şi pentru a face acelaşi tip de vaccin, adică Johnson&Johnson. Prima recomandare este de a face un vaccin pe bază de ARN mesager, dar se permite, la opţiunea pacientului, să se administrreze acelaşi tip de vaccin”, a mai spus Valeriu Gheorghiţă.

Această recomandare se va aplica de luni, 8 noiembrie.

Valeriu Gheorghiţă a anunţat că toate instrucţiunile au fost transmise către DSP-uri şi către centrele de vaccinare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici