Premierul Florin Cîţu anunţă când începe vaccinarea cu AstraZeneca

  • Premierul Florin Cîţu a anunţat că programările pentru vaccinarea cu AstraZeneca vor începe săptămâna viitoare.
  • Vaccinul va fi distribuit începând de duminică, iar programările se vor face de pe 10 februarie.
  • Pentru noul vaccin vor fi organizate 180 de cabinete medicale.
2228 afișări
Imaginea articolului Premierul Florin Cîţu anunţă când începe vaccinarea cu AstraZeneca

Premierul Florin Cîţu anunţă când începe vaccinarea cu AstraZeneca

Vaccinul AstraZeneca va fi folosit doar pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 şi 55 de ani. Premierul Florin Cîţu a dezvăluit faptul că în următoarele zile vaccinul va fi distribuit centrelor de vaccinare, iar programarea pe platformă va fi posibilă de pe 10 februarie. Astfel, în România se va accelera procedura de vaccinare, iar în luna marte vor fi vaccinate peste 50.000 de persoane în fiecare zi.

„Cred că luna februarie a fost o provocare pentru campania de vaccinare, deşi am rămas în topul UE în ceea ce priveşte numărul de vaccinări, dar începând cu luna martie primim din ce mai multe doze şi programul de vaccinare se va accelera. Vom trece în luna martie de 50.000 de vaccinuri pe zi şi vom merge spre ţinta de 100.000 de vaccinuri pe zi, pe care ne-am propus-o de la început”, a declarat premierul Florin Cîţu.

Pentru imunizarea cu AstraZeneca, autorităţile vor amenaja 180 de centre de vaccinare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici