Presiunea de pe sistemul sanitar. Apel disperat al medicilor din Arad: „Devenim tot mai neputincioşi în faţa acestui virus”

  • Medicii din Arad lansează un apel disperat.
  • Spun că devin tot mai neputincioşi în faţa COVID, după ce miercuri au pierdut 5 bolnavi, între care o tânără de 29 de ani.
988 afișări
Imaginea articolului Presiunea de pe sistemul sanitar. Apel disperat al medicilor din Arad: „Devenim tot mai neputincioşi în faţa acestui virus”

Presiunea de pe sistemul sanitar. Apel disperat al medicilor din Arad: „Devenim tot mai neputincioşi în faţa acestui virus”

Medicii arădeni trag un semnal de alarmă: cinci pacienţi internaţi pe Anestezie şi Terapie Intensivă au pierdut miercuri lupta cu virusul SARS CoV-2 după ce au ajuns la spital în stare gravă, necesitând de urgenţă loc în terapie intensivă.

„Ne confruntăm cu cel mai necruţător val din toată pandemia! Marea majoritate a pacienţilor ajunge la spital în stare critică, cu afectare pulmonară de peste 80% şi cu saturaţii foarte mici! Am pierdut astăzi cinci pacienţi! Am pierdut o tânără de 29 de ani care avea afectare pulmonară în proporţie de 95%. Pacienţii nu erau vaccinaţi şi sufereau şi de alte afecţiuni medicale precum diabet, afecţiuni cardiace, hipertensiune, obezitate morbidă”, spune prof.univ.dr. Teodora Olariu, medic şef Secţie Clinică Anestezie şi Terapie Intensivă II.

Conform medicului, în acest val, majoritatea pacienţilor se prezintă la spital abia din a noua, a zecea zi de boală, când au nevoie direct terapie intensivă.

„Am devenit tot mai neputincioşi în faţa acestui virus crunt - organismul nu mai reacţionează la tratament iar oxigenul nu mai ajută! Ne luptăm cu un virus extrem de parşiv şi fac apel la cei de acasă să se vaccineze iar în cazul în care sunt diagnosticaţi cu COVID-19 să vină din primele zile la spital!”, spune dr. Teodora Olariu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici