Prima ţară din Europa ce anunţă oficial că epidemia de coronavirus s-a încheiat

  • Institutul Naţional de Sănătate Publică din Slovenia a concluzionat că "toţi indicatorii arată o scădere a răspândirii coronavirusului în rândul populaţiei".
  • Potrivit datelor oferite de Ministerul Sănătăţii din Slovenia doar un caz nou a fost confirmat ieri.
14557 afișări
Imaginea articolului Prima ţară din Europa ce anunţă oficial că epidemia de coronavirus s-a încheiat

Prima ţară din Europa ce anunţă oficial că epidemia de coronavirus s-a încheiat

Slovenia a devenit prima ţară din Europa ce declară că epidemia de coronavirus este oficial încheiată.

Guvernul a confirmat vineri într-un comunicat că epidemia de COVID-19 s-a sfârşit după ce Institutul de Sănătate Publică a specificat că "toţi indicatorii arată o scădere a răspândirii virului în rândul populaţiei".

În ultimele două săptămâni doar 35 de persoane au fost infectate, potrivit autorităţilor, iar rata de infectare a scăzut mult sub 1.

Rata de sub 1 înseamnă că o persoană infectată răspândeşte mai departe la mai puţin de un om.

Totuşi în ciuda faptului că epidemia s-a încheiat anumite măsuri rămân obligatorii. Purtarea măştii, testările şi interzicerea adunărilor publice rămân active.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici