Primarul Sucevei: Rămân la ideea că trebuie să facem mai multă testare în oraş | VIDEO

Primarul Sucevei, Ion Lungu, susţine că este nevoie de mai multă testare în oraşul aflat în carantină de aproape o lună. Edilul a susţinut, miercuri, o declaraţie de presă, în care le mulţumeşte locuitorilor care au înţeles situaţia gravă cauzată de coronavirus.

231 afișări
Imaginea articolului Primarul Sucevei: Rămân la ideea că trebuie să facem mai multă testare în oraş | VIDEO

Primarul Sucevei: Rămân la ideea că trebuie să facem mai multă testare în oraş | VIDEO

Ion Lungu, primarul Sucevei, le-a mulţumit locuitorilor din oraşul aflat în carantină din 30 martie, pentru modul în care s-au comportat în ultima perioadă, precum şi de Paşti.

„Vreau să vă mulţumesc pentru modul cum v-aţi comportat de când s-a instituit în oraşul nostru starea de carantină, pentru modul cum aţi respectat distanţarea socială, cum aţi respectat izolarea sau autoizolarea la casele dumneavoastră. Totodată, vreau să vă mulţumesc pentru modul cum v-aţi comportat în perioada sărbătorilor pascale. Aţi respectat ordonanţele militare, de asemenea aţi respectat acordul încheiat între Patriarhie şi MAI, nu au fost înregistrate incidente deosebite”, a spus Lungu.

Primarul anunţă, însă, că în Suceava nu s-a atins vârful pandemiei şi îi roagă pe suceveni să rămână în casă.

„Din păcate, numărul persoanelor confirmate cu noul coronavirus este în continuare în creştere. Nu am atins încă acel vârf al pandemiei. De aceea am o rugăminte la dumneavoastră: staţi acasă! Rămâneţi acasă, pentru că s-au făcut nişte eforturi deosebite în ultima lună de zile. S-a suspendat activitatea şcoalară, copiii au stat acasă, am suspendat activitatea economică, firmele s-au închis, (nu uitaţi – n.r.) eforturile pe care le-au făcut şi le fac medicii din spitale şi trebuie să mulţumim medicilor noştri, care lucrează până la epuizare, de asemeni şi celor care au venit din alte localităţi să ne ajute, să mulţumim şi doctorilor militari care fac eforturi deosebite să aducă starea de normalitate la spitalul nostru. (...) Să nu compromitem acest efort al nostru”, a mai spus primarul Ion Lungu.

Acesta mai spune, însă, că este nevoie să se facă mai multe teste pentru locuitori, ca măsură de limitare a răspândirii epidemiei.

„Fac un apel la medicii care sunt sănătoşi şi care pot să meargă la serviciu, să o facă, pentru că este nevoie de forţă de muncă la spital, să facă tot ce este posibil să salvăm cât mai multe vieţi omeneşti, să reducem răspândirea acestei epidemii. Rămân la ideea că trebuie să facem cât mai multă testare în oraşul nostru, să fie testate cât mai multe persoane. Sigur, nu se pune problema testării în masă. Totuşi, trebuie făcute mai multe teste la persoane care au simptome de coronavirus, la membrii familiilor care au persoane identificate pozitiv. Se face astăzi (testare – n.r.) la cei din prima linie şi e bine că se face, la doctori, la cei care asigură ordinea, siguranţa, militari, ISU, dar trebuie făcut acest lucru şi la populaţie ca măsură de limitare a răspândirii acestui virus”, a mai spus primarul Ion Lungu.

Suceava şi opt comune limitrofe au intrat în carantină totală din cauza pandemiei de coronavirus, din 30 martie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici