Primul caz de coronavirus confirmat în Africa Subsahariană. Pacientul este un cetăţean italian

  • Deocamdată nu au fost oferite foarte multe detalii, dar autorităţile din Nigeria au confirmat primul caz de coronavirus al ţării.
  • Acesta este primul caz de infectare din Africa Subsahariană, relatează The Guardian.
  • Anunţul a fost făcut de către ministrul Sănătăţii al Nigeriei printr-un mesaj publicat pe Twitter.
1059 afișări
Imaginea articolului Primul caz de coronavirus confirmat în Africa Subsahariană. Pacientul este un cetăţean italian

Sursa foto: Profimedia

Cazul a fost confirmat la data de 27 februarie, potrivit unui anunţ făcut de ministrul Sănătăţii din Nigeria.

„Pacientul este un cetăţean italian care lucrează în Nigeria şi a s-a întors de la Milano în Lagos, la data de 25 februarie 2020”, a transmis ministrul Sănătăţii Osagie Ehanire prin intermediul unui mesaj pe reţeaua de socializare Twitter.

„Pacientul este stabil, nu prezintă simptome serioase şi este internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Yaba, Lagos”, a mai adăugat Ehanire.

Înainte de confirmarea primului caz de infectare cu virusul Covid-19 în Nigeria, doar alte două cazuri au mai fost anunţate în Africa - unul în Egipt şi unul în Algeria - bilanţ care i-a derutat pe specialiştii medicali, având în vedere legăturile economice strânse ale continentului cu China.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici