Principalul consilier medical din Franţa: Noile tulpini de coronavirus echivaleză cu o nouă pandemie

  • Principalul consilier medical din Franţa, Jean-Francois Delfraissy, a declarat că probabil va fi nevoie de un al treilea blocaj naţional pentru a combate coronavirusul din ţară.
  • Delfraissy a cerut acţiuni rapide ale guvernului, pe fondul îngrijorărilor tot mai mari cu privire la răspândirea de noi variante ale coronavirusului.
  • Medicul a descris noile variante ale virusului drept „echivalentul unei a doua pandemii”.
8983 afișări
Imaginea articolului Principalul consilier medical din Franţa: Noile tulpini de coronavirus echivaleză cu o nouă pandemie

Principalul consilier medical din Franţa: Noile tulpini de coronavirus echivaleză cu o nouă pandemie

Delfraissy a cerut acţiuni rapide ale guvernului, pe fondul îngrijorărilor tot mai mari cu privire la răspândirea de noi variante ale coronavirusului.

Prof Delfraissy a spus că datele arată că noua variantă mai transmisibilă detectată în Regatul Unit reprezintă acum între 7-9% din cazuri în unele regiuni franceze şi va fi greu de oprit.

El a spus că ţara se află într-o situaţie mai bună decât altele din Europa, dar a descris noile variante drept „echivalentul unei a doua pandemii”.

"Fără reglementări mai stricte, ne vom găsi într-o situaţie extrem de dificilă de la mijlocul lunii martie", a avertizat consilierul într-un interviu acordat televiziunii BFM.

Numărul deceselor provocate de virus a depăşit 73.000 duminică în Franţa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici