Reacţia Moderna după ce două persoane care s-au vaccinat recent au murit

Pierderea de vieţi omeneşti este un lucru pe care îl luăm foarte în serios, declară reprezentanţii Moderna şi Takeda, distribuitorul autorizat al companiei, după ce două persoane vaccinate cu Moderna au murit.

3712 afișări
Imaginea articolului Reacţia Moderna după ce două persoane care s-au vaccinat recent au murit

Takeda şi Moderna au fost notificate sâmbătă cu privire la decesele a două persoane care au primit recent vaccinul Moderna COVID-19 sub formă de injecţie intramusculară, în Japonia.

„Acesta este un eveniment tragic, iar pierderea de vieţi omeneşti este un lucru pe care îl luăm foarte în serios. Oferim cele mai sincere condoleanţe familiilor şi apropiaţilor acestora. În acest moment, nu avem nicio dovadă că aceste decese sunt cauzate de vaccinul Moderna COVID-19 şi este important să efectuăm o investigaţie formală pentru a determina dacă există vreo legătură”, transmit cele două companii.

Takeda, distribuitorul autorizat şi Moderna, producătorul, lucrează cu Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Asistenţei Sociale (MHLW) pentru a investiga cele două decese.

Pe 26 august, Takeda a anunţat decizia de a suspenda utilizarea a trei loturi de vaccin COVID-19 Moderna în Japonia, în conformitate cu MHLW în urma rapoartelor primite de la centrele de vaccinare cu privire la o substanţă străină găsită în flacoane. Flacoanele ce fac obiectul reclamaţiilor, care au determinat suspendarea, au fost identificate ca fiind parte dintr-un lot specific, dar, ca măsură suplimentară de precauţie, a fost suspendat un total de trei loturi fabricat în aceeaşi serie, de către MHLW.

„Până în prezent, nu avem plângeri privind calitatea produselor din lotul de vaccinuri administrate celor două persoane. Takeda a solicitat ca Moderna şi organizaţia europeană care produce dozele Moderna să efectueze urgent o investigaţie aprofundată pentru a determina natura substanţei străine. Cunoaştem existenţa unor rapoarte neoficiale care au furnizat indicaţii iniţiale ale tipului de particule din flacoane. Aceste rapoarte sunt neconcludente şi este important să ne bazăm pe o investigaţie formală înainte de a determina natura precisă a particulei. Moderna este în curs de desfăşurare a acestei investigaţii, iar flacoanele au fost trimise la un laborator calificat pentru analiză, iar constatările iniţiale vor fi disponibile la începutul săptămânii viitoare”, adaugă sursa citată.

Până în prezent, peste 200 de milioane de doze de vaccin Moderna COVID-19 au fost administrate la peste 110 milioane de persoane din 45 de ţări.

Două persoane au murit după ce au fost inoculate cu vaccinuri produse de compania Moderna din loturi care au fost anterior suspendate din cauza descoperirii de contaminanţi, a declarat sâmbătă ministerul japonez al sănătăţii, citat de Reuters.

Bărbaţii au murit luna aceasta, la câteva zile după primirea celei de-a doua doze de Moderna, a declarat ministerul într-un comunicat. Fiecare a primit o doză din cele trei loturi suspendate joi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici