Redeschiderea staţiunilor de schi din Italia a fost amânată până pe 5 martie

Autorităţile italiene au decis amânarea redeschiderii staţiunilor de schi până pe 5 martie, din cauza riscului reprezentat de noile tulpini Covid-19.

573 afișări
Imaginea articolului Redeschiderea staţiunilor de schi din Italia a fost amânată până pe 5 martie

Ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza, a semnat o prevedere care interzice desfăşurarea activităţilor de schi până pe 5 martie 2021, spunând că Guvernul se angajează să compenseze cât mai curând posibil operatorii din sector.

„Pentru regiuni este o lovitură în ultima secundă”, a declarat, potrivit ANSA, coordonatorul comisiei speciale pentru turism şi industrie hotelieră a Conferinţei Regiunilor, Daniele D'Amario.

Asociaţia Naţională a Operatorilor de Telecabine afirmă: „după 3 decembrie, 7 ianuarie, 18 ianuarie şi 15 februarie, acum prelungesc până la 5 martie. Acum sezonul s-a încheiat, ne simţim înşelaţi în faţa a tot ce am făcut pentru deschiderea de mâine (luni - n.r.), având în vedere că am angajat mai mult personal. Compensările trebuie să fie imediate, altfel sectorul intră în faliment. Suntem cel mai penalizat sector: timp de 12 luni nu am încasat niciun ban, dar am avut cheltuieli şi salarii de plătit”.

Decizia e criticată şi de preşedintele Lombardiei, Attilio Fontana: „Încă o dată e clar că sistemul decizional este devastator atât pentru operatori, cât şi pentru cetăţeni”.

Majoritatea operatorilor anunţaseră redeschiderea din 15 februarie înainte să afle vestea şi s-au pregătit pentru acest eveniment. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici