Regatul Unit a depăşit numărul de 150.000 de deceze cauzate de COVID-19. Este al şaptelea stat care înregistrează acest număr oficial

Numărul oficial al deceselor din Marea Britanie din cauza pandemiei de COVID-19 a crescut sâmbătă la peste 150.000, au arătat cifrele guvernamentale, în urma unui val record de cazuri cauzate de varianta Omicron.

312 afișări
Imaginea articolului Regatul Unit a depăşit numărul de 150.000 de deceze cauzate de COVID-19. Este al şaptelea stat care înregistrează acest număr oficial

Sâmbătă au fost raportate aproximativ 313 decese în decurs de 28 de zile de la un test COVID-19 pozitiv, ducând numărul total al deceselor din această cauză la 150.057.

Marea Britanie a înregistrat o creştere a cazurilor legate de varianta coronavirusului Omicron în ultimele săptămâni, deşi ratele de deces au fost mai scăzute decât în ​​timpul valurilor anterioare de infecţie, potrivit Reuters.

Guvernul Marii Britanii s-a concentrat pe lansarea vaccinurilor de rapel - care au ajuns la peste 60% din populaţie - în loc să solicite o revenire la măsurile de izolare văzute mai devreme în pandemie.

Aproximativ 1,2 milioane de persoane au fost testate pozitiv de COVID-19 în ultimele şapte zile, cu 11% mai mult decât săptămâna anterioară, în timp ce numărul săptămânal de decese a crescut cu 38% faţă de săptămâna anterioară, la 1.271.

Există semne provizorii că numărul de cazuri noi ar fi atins un vârf, cu 146.390 de cazuri noi raportate sâmbătă, în scădere de la recordul de 218.724 înregistrat pe 4 ianuarie.

Numărul cumulat al morţilor din Marea Britanie este al doilea cel mai mare în termeni absoluţi din Europa, după cel al Rusiei. La nivel global ţările cu mai multe decese decât Marea Britanie sunt Statele Unite, Brazilia, India, Rusia, Mexic şi Peru. Dar pe o bază de cap de locuitor, Statele Unite ale Americii, Italia, Belgia şi mai multe ţări din Europa de Est au rate cumulate de deces mai mari. Rata mortalităţii în Marea Britanie este cu 7% mai mare decât media Uniunii Europene, potrivit cifrelor colectate de Our World in Data.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici