România primeşte 120 de concentratoare de oxigen din Coreea de Sud

Coreea de Sud a oferit statului român 120 de concentratoare de oxigen, echipamente medicale necesare pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2.

183 afișări
Imaginea articolului România primeşte 120 de concentratoare de oxigen din Coreea de Sud

România primeşte 120 de concentratoare de oxigen din Coreea de Sud

Potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), joi, 120 de concentratoare de oxigen, echipamente medicale benefice tratării pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 au fost oferite statului român de către Coreea de Sud, în scopul de a sprijini autorităţile române în limitarea efectelor generate de coronavirusul SARS-CoV-2.

„În urmă cu câteva săptămâni, Coreea a decis să acorde României un ajutor umanitar de urgenţă de 120 de concentratoare de oxigen, când aceasta se confrunta cu o situaţie gravă în timpul celui de-al 4-lea val de pandemie. După cum ştiţi bine, Republica Coreea şi România sunt Parteneri Strategici din 2008 şi s-au bucurat de relaţii excelente de-a lungul deceniilor în multe domenii.

În special, ambele ţări lucrează împreună în lupta împotriva pandemiei de coronavirus, cu o strânsă cooperare în sectorul sănătăţii, care prosperă încă de anul trecut. Donaţia de astăzi nu ar fi posibilă fără legături atât de strânse între ţările noastre şi demonstrează angajamentul nostru puternic de a lupta împotriva pandemiei împreună cu Guvernul României şi cu toţi cetăţenii României”, a declarat Kim Yong Ho, ambasadorul Republicii Coreea în România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici