Românii ar putea reveni la normalitate în curând. Comitetul interministerial se reuneşte astăzi pentru a stabili relaxarea restricţiilor

  • României ar putea reveni la normalitate începând cu 1 iunie 2021.
  • În acest sens, astăzi, la 16.00, se reuneşte Comitetul interministerial pentru a stabili noi reguli.
  • Şedinţa va fi condusă de premier şi de secretarul general al Guvernului.
543 afișări
Imaginea articolului Românii ar putea reveni la normalitate în curând. Comitetul interministerial se reuneşte astăzi pentru a stabili relaxarea restricţiilor

Românii ar putea reveni la normalitate în curând. Comitetul interministerial se reuneşte astăzi pentru a stabili relaxarea restricţiilor

Comitetul interministerial, în contextul pandemiei de COVID-19, se reuneşte joi, de la ora 16.00, pentru a stabili noi reguli de revenire a României la normalitate începând cu 1 iunie 2021, potrivit Aleph News.

Comitetul este condus de premier, ca preşedinte, şi de secretarul general al Guvernului, ca vicepreşedinte. Din acesta fac parte Ministerul Finanţelor, Minsterul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Justiţiei, Ministerul Apărării, Ministerul Economiei, Ministerul Energiei, Ministerul Transporturilor, Ministerul Agriculturii, Ministerul Mediului, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Ministerul Muncii, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei, Ministerul Cercetării, Ministerul Culturii, Ministerul Tineretului şi Sportului, Secretariatul General al Guvernului, CNCAV, DSU şi INSP.

Ministerele sunt reprezentate la nivel de ministru sau secretar de stat desemnat, în cazul în care şedinţele Comitetului sunt prezidate de vicepreşedinte, iar celelalte instituţii de conducătorii lor.

În plus, la şedinţa de astăzi pot lua parte, ca invitaţi, instituţii publice cu atribuţii şi competenţe în gestionarea pandemiei de COVID-19, respectiv în desfăşurarea pregătirilor pentru revenirea la normalitate, începând cu 1 iunie, dar şi structuri asociative ale administraţiei publice.

„Comitetul are ca scop stabilirea, coordonarea şi monitorizarea aplicării măsurilor pentru pregătirea revenirii României la normalitate de la 1 iunie 2021, în contextul pandemiei de COVID-19”, prevede decizia de înfiinţare publicată în Monitorul Oficial.

Comitetul are următoarele atribuţii:

  • stabilirea domeniilor de intervenţie şi a coordonatorilor acestora,
  • stabilirea acţiunilor prioritare şi a măsurilor specifice, la propunerea ministerelor sau a instituţiilor competente,
  • stabilirea calendarului de implementare,
  • monitorizarea şi evaluarea îndeplinirii atribuţiilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici