Şapte deţinuţi sunt suspecţi de infecţie cu noul coronavirus. Măsura luată de Administraţia Naţională a Penitenciarelor

  • Administraţia Naţională a Penitenciarelor anunţă că şapte deţinuţi au fost izolaţi într-un spaţiu creat amenajat la Penitenciarul Jilava.
  • Măsura a fost luată după ce au fost suspecţi de infecţie cu COVID-19, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.
  • ANP a elaborat un Plan de măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirii şi răspândirii infecţiei cu COVID-19.
2118 afișări
Imaginea articolului Şapte deţinuţi sunt suspecţi de infecţie cu noul coronavirus. Măsura luată de Administraţia Naţională a Penitenciarelor

Şapte deţinuţi sunt suspecţi de infecţie cu noul coronavirus

ANP a elaborat un Plan de măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirii şi răspândirii infecţiei cu COVID-19 în rândul personalului şi al persoanelor private de libertate. În cadrul acestui plan la nivelul Penitenciarului-Spital Bucureşti-Jilava, a fost înfiinţată o secţie de izolare, amplasată într-un corp de clădire separat de celelalte secţii medicale.

„În cadrul acestei secţii sunt izolaţi şi monitorizaţi medical şapte deţinuţi, cinci dintre aceştia fiind declaraţi negativ în urma testării pentru COVID-19. Pentru ceilalţi doi deţinuţi, au fost recoltate probele, conform procedurilor, rezultatele fiind în aşteptare. Totodată, toţi contacţii celor şapte deţinuţi sunt, în momentul de faţă, monitorizaţi din punct de vedere medical, coroborat cu aplicarea unor măsuri specifice de siguranţă internă”, se arată în comunicatul transmis de ANP.

Pe lângă secţia de la Jilava, ANP anunţă că a instituit măsuri şi la penitenciarele din ţară pe măsură ce au apărut cazuri de infecţie. De exemplu, la Penitenciarul Târgu-Jiu, ca urmare a primului caz de infectare confirmat în judeţul Gorj, au fost limitate activităţile cu deţinuţii în afara locurilor de deţinere şi acordarea recompenselor cu permisiunea de ieşire din penitenciar, astfel încât să se evite contactul cu persoanele din exterior.

Totodată, acordarea dreptului la vizită se realizează doar cu dispozitiv de separare. Pentru menţinerea legăturii cu mediul de suport, deţinuţilor li se permite accesul la telefoanele publice instalate in interiorul locurilor de deţinere, pe tot parcursul zilei, aceştia putând beneficia inclusiv de dreptul la comunicări on-line, transmite ANP.

În ceea ce priveşte prezentarea la instanţele de judecată în vederea îndeplinirii unor procedurilor judiciare, administraţiile locurilor de deţinere au posibilitatea să solicite audierea prin sistem video-conferinţă.

Din punctul de vedere al măsurilor igienico-sanitare ce se impun în astfel de situaţii, în mod constant, se efectuează dezinfectări atât în spaţiile şi locurile unde au acces persoane din afara locului de deţinere, cât şi în autospecialele de transport deţinuţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici