Reprezentant al Ministerului Sănătăţii, despre Ivermectină: Considerăm că este un risc de a folosi astfel de medicamente

  • Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii susţin că utilizarea medicamentului Ivermectina în tratamentul Covid-19 reprezintă un risc.
  • Studiile despre medicamentul veterinar sunt inconsistente, precizează reprezentanţii ministerului.
3078 afișări
Imaginea articolului Reprezentant al Ministerului Sănătăţii, despre Ivermectină: Considerăm că este un risc de a folosi astfel de medicamente

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii nu recomandă utilizarea Ivermectinei în tratamentul Covid-19.

„Nu tot ceea ce se aude este o ştire adevărată (...) Este un medicament cu efect parazitar folosit în uzul uman, dar mai ales în uzul veterinar. La utilizarea umană se recomandă folosirea Ivermectinei sub forma unor creme utlizate în tratamentul acneelor. Nu este un medicament care să dovedească eficienţă în tratarea Covid-19. Studiile pe care se bazează utilizarea Ivermectinei sunt deocamdată inconsistente din punct de vedere ştiinţifiic şi considerăm că este un risc de a folosi astfel de medicamente care încă nu au fost testate”, a declarat Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

În ultima perioadă, în mediul online au ajuns mai multe informaţii cu privire la efectele miraculoase pe care ivermectina, un medicament veterinar, le are în combaterea Covid-19. Numeroşi români au cumpărat medicamentul de la farmaciile veterinare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici