Secretarul general al ONU avertizează că închiderea şcolilor reprezintă o „catastrofă a unei generaţii" în domeniul educaţiei

  • Potrivit Reuters, Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a avertizat marţi că lumea se confruntă cu o „catastrofă generaţională” din cauza închiderii şcolilor pe fondul pandemiei de coronavirus, subliniind că „readucerea elevilor în şcoli, în siguranţă, trebuie să fie o prioritate maximă”.
  • Guterres a precizat că esenţială în atingerea acestui scop este consultarea cu părinţii, cu asistenţii sociali, cu profesorii şi cu tinerii.
  • Revenirea la normalitate a educaţiei este cerută în această perioadă şi de preşedintele american Donald Trump.
1953 afișări
Imaginea articolului Secretarul general al ONU avertizează că închiderea şcolilor reprezintă o „catastrofă a unei generaţii" în domeniul educaţiei

Secretarul general al ONU avertizează că închiderea şcolilor reprezintă o „catastrofă a unei generaţii" în domeniul educaţiei

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a avertizat marţi că închiderea şcolilor pe fondul pandemiei de coronavirus va genera o „catastrofă generaţională”.

Gutteres a declarat că la mijlocul lunii iulie în aproximativ 160 de ţări şcolile erau închise, situaţie care afectează peste un miliard de elevi şi cel puţin 40 de milioane de preşcolari. Acestor cifre li se adaugă cei mai mult de 250 milioane de copii care nu mergeau la şcoală nici înainte de pandemie.

„Ne confruntăm cu o catastrofă la nivelul unei întregi generaţii, ce ar putea irosi un potenţial uman incalculabil, ar putea submina decenii de progres şi ar putea exacerba inegalităţi înrădăcinate", a mai spus secretarul general ONU la lansarea campaniei „Salvaţi viitorul nostru”.

„Odată ce transmiterea la nivel local a Covid-19 va fi sub control, readucerea elevilor şi a studenţilor înapoi în şcoli şi în unităţile de învăţământ în cele mai bune condiţii de siguranţă posibil trebuie să fie o prioritate primordială. Consultarea cu părinţii, cu asistenţii sociali,  cu profesorii şi cu tinerii este esenţială”, a adăugat Guterres.

Recomandările ONU pentru revenirea la normalitate a educaţiei la nivel global vin în perioada în care şi preşedintele american Donald Trump susţine revenirea la normalitate a educaţiei la nivel global, confruntându-se cu opoziţia unor grupuri de profesori şi părinţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici