Situaţie dramatică. Ce s-a întâmplat cu animalele de companie ale chinezilor din zonele afectate de Covid-19

  • Noul coronavirus a infectat peste 150.000 de oameni în toată lumea şi a ucis peste 5000 de oameni
  • Mai multe ţări au declarat stare de urgenţă sau au intrat în carantină
  • Izolarea oamenilor infectaţi a dus şi la o altă problema. Multe animale de companie au rămas în urmă, singure şi neajutorate
14618 afișări
Imaginea articolului Situaţie dramatică. Ce s-a întâmplat cu animalele de companie ale chinezilor din zonele afectate de Covid-19

Situaţie dramatică. Ce s-a întâmplat cu animalele de companie ale chinezilor din zonele afectate de Covid-19

S-a întâmplat mai ales în oraşul Wuhan, epicentrul epidemiei Covid-19. Multe animale de companie au rămas singure în case după ce stăpânii lor au fugit sau au ajuns la spital în urma infectării cu Covid-19.

Mai multe animale au murit, iar altele sunt abandonate în aproximativ 1000 de apartamente din Wuhan, dar mai sunt cazuri şi în Beijing, Dalian şi Xi'an. "Ştim că mai mulţi câini şi pisici au rămas în urmă dupa ce proprietarii lor au fost evacuaţi. Sunt cel puţin 1000 de apartamente în Wuhan, dar la nivel naţional sunt mai multe cazuri", spune Wendy Higgins, director Humane Society International, potrivit CNN.

Organizaţia Vshine Animal Protection Association estimează că sunt zeci de mii de animale de companie rămase singure în case. Proprietarii le-au lăsat hrană şi apă pentru câteva zile, convinşi fiind că se vor întoarce rapid. Mulţi nu s-au mai întors, dar au sunat la Vshine să le verifice animalele de acasă. Doar în oraşul Dalian au fost 400 de apeluri, iar 380 de câini şi pisici au fost salvate deja.

Cercetătorii au anunţat recent că animalele de companie nu pot fi purtătoare de Covid-19.

Sursă foto: CNN

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici