- Home
- Coronavirus
- (06.04.2021, 10:54)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Sorin Cîmpeanu vrea ca elevilor să li se facă teste cu salivă. „Vom explica importanţa şi necesitatea testării”
- În prezent, în şcoli se folosesc testele antigen rapide.
- Sorin Cîmpeanu: „O mare parte dintre părinţi consideră actualele teste traumatizante”.
- În 8 săptămâni de şcoală s-au folosit 2% din testele antigen.
415 afișări

Sorin Cîmpeanu vrea ca elevilor să li se facă teste cu salivă. „Vom explica importanţa şi necesitatea testării”
Testarea în şcoli este o necesitate, de aceea ministrul Educaţiei încearcă să găsească o soluţie potrivită pentru ca elevii să se întoarcă la şcoală în siguranţă.
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei: „Dacă ar fi fost achiziţionate teste noninvazive, aceste teste rămase din acel milion puteau fi folosite pentru testarea adulţilor. Dacă nu se achiziţionează alte teste vom promova şi vom explica importanţa şi necesitatea testării cu testele pe care le avem la dispoziţie”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
De ce e important să aștepți două ore între administrarea acestor medicamente?
-
Războiul din Ucraina, anul 2, ziua 25. Xi Jinping se întâlneşte cu Vladimir Putin la Moscova / Armata ucraineană ripostează în Bahmut. Putin vrea mai mulţi recruţi
-
Medvedev ameninţă Tribunalul de la Haga după mandatul de arestare emis pe numele lui Putin: "toată lumea umblă sub Dumnezeu şi sub rachete"
-
Xi Jinping, întâlnire cu Putin la Moscova. SUA acuză Rusia şi China: "Ar vrea să rescrie regulile jocului la nivel global"
Daniela Rajka, medic în şcoală, crede că numărul de teste a fost de la bun început nerealist de mare în condiţiile în care doar elevii din clasele primare şi cele terminale au mers la ore, potrivit Aleph News.
Daniela Rajka, preşedintele Societăţii Medicilor din Colectivităţile de Copii şi Tineret: „Dacă se descoperă un copil pozitiv acasă, a doua zi, clasa respectivă nu mai vine la şcoală. Deci nu mai ai pe cine să testezi efectiv din clasa respectivă, pentru că rămâne în online automat”.
„Testele rapide pot fi o soluţie, pentru că ele nu creează niciun fel de neplăceri, însă cred că ar trebui luat în calcul ca ele să fie repetate săptămânal”, este de părere Robert Similea, părinte.
Potrivit ministrului Educaţiei, în 8 săptămâni de şcoală, adică începând cu data de 8 februarie, au fost folosite mai puţin de 2% din numărul total de teste antigen rapide puse la dispoziţie pentru testarea în şcoli.
„Drept urmare, părinţii nu şi-au dat acordul pentru testarea în acest fel”, a spus Sorin Cîmpeanu, care este de părere că soluţia este utilizarea unor teste non-invazive care înlătură cele două neajunsuri, nevoia de administrare de către personal medical şi reticenţa părinţilor cu privire la exprimarea acordului absolut necesar pentru elevii minori,
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!




Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.



PROSPORT.RO

CANCAN.RO

GANDUL.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe