Spania măreşte intervalul dintre cele două doze de vaccin AstraZeneca la persoanele cu vârsta sub 60 de ani

  • Spania a decis să amâne intervalul dintre cele două doze de vaccin anti-Covid AstraZeneca pentru cei cu vârsta sub 60 de ani.
  • Specialiştii spanioli vor să obţină „mai multe informaţii” despre acest vaccin.
  • La începutul lunii aprilie, Spania a anunţat că vaccinul AstraZeneca era rezervat persoanelor cu vârste cuprinse între 60 şi 69 de ani.
1156 afișări
Imaginea articolului Spania măreşte intervalul dintre cele două doze de vaccin AstraZeneca la persoanele cu vârsta sub 60 de ani

Spania măreşte intervalul dintre cele două doze de vaccin AstraZeneca la persoanele cu vârsta sub 60 de ani

Spania a decis vineri, 30 aprilie, să amâne intervalul dintre cele două doze de vaccin anti-Covid AstraZeneca pentru cei cu vârsta sub 60 de ani cu încă patru săptămâni. Astfel, specialiştii vor să obţină „mai multe informaţii” despre acest vaccin, care a ridicat semne de întrebare în mai multe ţări, relatează Le Figaro.
 
Dintre cei aproximativ 3,7 milioane de persoane din Spania care au primit deja o primă doză, cei sub 60 de ani încă aşteaptă o decizie privind serul AstraZeneca, a cărui utilizare a provocat apariţia unor cazuri rare, dar grave, de cheaguri de sânge. Doar 261 de persoane din această ţară au primit ambele doze. De aceea, autorităţile spaniole de sănătate au decis să extindă intervalul dintre cele două doze la 16 săptămâni, faţă de 12 cât era înainte, pentru a „avea mai multe informaţii pentru a putea lua o decizie care să garanteze siguranţa vaccinării,” a anunţat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat de presă. Decizia a fost luată de comisia de sănătate publică, care reuneşte Ministerul Sănătăţii şi autorităţile de sănătate din diferite regiuni ale ţării.
 
În timp ce subliniază că prima doză de vaccin AstraZeneca oferă  protecţie „având o eficacitate de 80%” şi că toate vaccinurile sunt sigure pentru grupurile cărora le sunt destinate,” autorităţile sanitare spun că vor să ia nişte măsuri minime de precauţie.
 
„Este bine să aşteptăm pentru a avea mai multe informaţii din studiile în curs şi din experienţa altor ţări”, se mai arată în comunicat de presă, care transmite şi un mesaj de relaxare pentru persoanele sub 60 de ani care aşteaptă în prezent cea de-a doua doză.”
 
Ministerul Sănătăţii mai precizează că persoanele care au primit o primă doză de AstraZeneca şi au avut Covid „nu ar trebui să primească rapelul”.
 
La începutul lunii aprilie, Spania a anunţat că vaccinul AstraZeneca era rezervat persoanelor cu vârste cuprinse între 60 şi 69 de ani.
 
Guvernul spaniol intenţionează să vaccineze 70% din populaţie până la sfârşitul lunii august. Până în prezent, Spania a vaccinat puţin peste 9,3% (4,4 milioane) din cele 47 de milioane de cetăţeni cu cele două doze şi a administrat peste 15,8 milioane de doze în total, de la Pfizer / BioNtech, Moderna şi Johnson&Johnson.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici