Spitalele private pun la dispoziţia autorităţilor zeci de medici epidemiologi şi sute de paturi de terapie intensivă

  • Spitalele private vor pune la dispoziţia autorităţilor române 250 de paturi de terapie intensivă.
  • Acestea vor suplimenta, la nevoie, numărul de paturi din unităţile sanitare de stat.
  • Aproximativ 50 de medici epidemiologi care lucrează acum în spitalele private se pot implica în gestionarea crizei.
2455 afișări
Imaginea articolului Spitalele private pun la dispoziţia autorităţilor zeci de medici epidemiologi şi sute de paturi de terapie intensivă

Spitalele private pun la dispoziţia autorităţilor 250 de paturi de terapie intensivă

În acelaşi timp o mare parte a specialiştilor care lucrează în mediul privat se vor implica în gestionarea situaţiei generate de COVID-19.

„Răspundem astfel apelului pe care Ministerul Sănătăţii l-a lansat în cursul zilei de ieri (luni n.red.) şi punem la dispoziţia coordonatorilor acţiunilor de prevenire, control şi gestionare a situaţiei generate de Coronavirus paturi de terapie intensivă în 11 localităţi din toate regiunile ţării. Vom răspunde prompt solicitărilor venite din partea autorităţilor române”, a spus Cristian Hotoboc, preşedintele Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Private.

Aproximativ 50 de medici epidemiologi care lucrează acum în spitalele private se pot implica în gestionarea crizei legate de noul coronavirus în România, a mai spus Hotoboc.

Foto: Profimedia Images

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici