Statele Unite vor elimina obligaţia de a purta mască în spaţiile interioare pentru persoanele complet vaccinate

  • SUA se pregătesc de o nouă relaxare a restricţiilor COVID-19.
  • Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor(CDC) a anunţat joi că renunţa la recomandările privind purtarea a măştilor în interior pentru persoanele complet vaccinate
  • Noua orientare va solicita în continuare purtarea măştilor în spaţii interioare aglomerate, dar va scuti persoanele vaccinate de la purtarea măştii prin altele în magazine sau şcoli.
351 afișări
Imaginea articolului Statele Unite vor elimina obligaţia de a purta mască în spaţiile interioare pentru persoanele complet vaccinate

Statele Unite vor elimina obligaţia de a purta mască în spaţiile înterioare pentru persoanele complet vaccinate

De asemenea, CDC nu va mai recomanda ca persoanele complet vaccinate să poarte măşti în aer liber în zonele aglomerate. Anunţul vine după ce CDC şi administraţia Biden s-au confruntat cu presiuni pentru a uşura restricţiile pentru persoanele complet vaccinate - persoanele care au depăşit două săptămâni de la ultima doză necesară de vaccin COVID-19, relatează AP.

Noua orientare vine pe măsură ce campania de vaccinare din SUA începe să dea roade. Cazurile de infectare din SUA. sunt la cel mai scăzut ritm din septembrie, decesele sunt la cel mai scăzut punct din aprilie anul trecut, iar rata pozitivare în urma testelor este la cel mai scăzut punct de când a început pandemia.

Până în prezent, aproximativ 154 de milioane de americani, mai mult de 46% din populaţie, au primit cel puţin o doză de vaccin COVID-19 şi peste 117 milioane sunt complet vaccinaţi. Rata noilor vaccinări a încetinit în ultimele săptămâni, dar cu autorizarea de miercuri a vaccinului Pfizer pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12-15 ani, se aşteaptă o nouă creştere a cererii în următoarele săptămâni.

Astăzi au fost anunţate de preşedintele Klaus Iohannis relaxări şi în ţara noastră. Prima etapă a relaxării va fi pe 15 mai, a anunţat joi preşedintee României Klaus Iohannis. Se va renunţa la măştile de protecţie şi la restricţiile nocturne. CITEŞTE CONTINUAREA AICI

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici