STUDIU Cât timp rezistă anticorpii anti-COVID-19 în cazul persoanelor asimptomatice

  • Anticorpii anti-COVID-19 rezistă doar circa două-trei luni după ce o persoană este infectată cu SARS-CoV-2.
  • Un nou studiu ştiinţific arată că persoanele asimptomatice au un răspuns mai slab al sistemului imunitar comparativ cu cele care manifestă simptome de COVID-19.
  • În cazul a 40% din procentul bolnavilor asimptomatici, anticorpii aproape dispar în circa 8 săptămâni.
35064 afișări
Imaginea articolului STUDIU Cât timp rezistă anticorpii  anti-COVID-19 în cazul persoanelor asimptomatice

STUDIU Anticorpii anti-COVID-19

Anticorpii produşi de organismul uman, drept răspuns la infecţia cu noul coronavirus, se comportă diferit în cazul pacienţilor asimptomatici, faţă de cei cu simptome specifice COVID-19.

Cel puţin, asta arată un studiu publicat într-un jurnal academic, conform cnbc.com. Oamenii de ştiinţă au efectuat un studiu pe 37 de persoane asimptomatice şi alte 37 cu simptome specifive infectării cu noul coronavirus, din Wanzhou, China.
 
În cazul a 40% din procentul bolnavilor asimptomatici, anticorpii aproape dispar în doar circa 8 săptămâni. La polul opus, asta se întâmplă la doar 12,9% din pacienţii cu simptome de COVID-19. 
 
Munca de cercetare pentru a înţelege noul coronavirus este departe de a fi încheiată. Specialiştii încă descoperă aspecte-cheie ale virusului, cum ar fi răspunsul sistemului imunitar odată ce o persoană este expusă la acesta.
 
Un virusolog renumit, medicul Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional pentru alergii şi boli infecţoase in Statele Unite ,  a precizat recent faptul că un vaccin anti-COVID-19 s-ar putea să nu ofere imunitate pe termen lung dacă infecţia se manifestă ca în cazul celorlalte coronavirusuri. 
 
Deşi studiul este unul restrâns, experţii consideră că rezultatele cercetării ar putea fi utile decidenţilor politici, în privinţa emiterii „paşapoartelor de imunitate”. Concret, diferite state au luat în calcul emiterea unor paşapoarte sau certificate pentru persoanele care au anticorpi anti COVID-19, care să le permită acestora să călătorească. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici