Studiu COVID-19: Britanicii au descoperit 6 forme ale bolii şi simptomele aferente

  • Cercetătorii britanici au încadrat formele de manifestare ale bolii COVID-19 în 6 categorii principale.
  • Studiul a fost publicat pe internet azi şi se bazează pe date extrase dintr-o aplicaţie care monitorizează simptomele coronavirusului la bolnavi.
  • Studiul nu a fost încă revizuit şi evaluat de alţi cercetători.
9021 afișări
Imaginea articolului Studiu COVID-19: Britanicii au descoperit 6 forme ale bolii şi simptomele aferente
O aplicaţie care monitorizează simptomele COVID-19, cunoscută în întreaga lume, a fost luată în vizor şi de cercetătorii britanici, relatează Reuters. 
 
Specialiştii şi oamenii de ştiinţă de la King’s College au extras datele din aplicaţie şi le-au analizat, ajungând la concluzia că există 6 tipuri diferite de manifestări ale bolii. 
 
Studiul a fost lansat pe internet în cursul zilei de vineri, însă nu a fost încă evaluat din punct de vedere ştiinţifici şi de ceilalţi cercetători din branşă. 

Cercetarea subliniază următoarele 6 forme în care poate fi surprinsă boala COVID-19

1 - Simptome de gripă, fără febră - această formă include dureri de cap, pierderea mirosului, dureri musculare, tuse, dureri în gât, dar şi dureri în piept;
 
2 - Simptome de gripă, cu febră - durerile de cap sunt prezente şi în această formă de manifestare a coronavirusului, iar pierderea mirosului şi durerile musculare de asemenea. La simptome de mai adaugă un apetit scăzut şi răguşeală; 
 
3 - Manifestare de tulburare gastrointestinală - durerea de cap este nelipsită, pierderea mirosului şi lipsa apetitului de asemenea. Durerea în gât este prezentă şi în această formă, la care se adaugă durerea în piept şi diareea. De data aceasta, tusea nu este un simptom.
 
4 - Etapa 1, severă, cu oboseală - nici de data aceasta nu scăpăm de durerile de cap, iar lipsa mirosului dă bătăi de cap unui pacient care suferă de această formă de manifestare a bolii COVID-19. Putem vorbi despre tuse, răguşeală, dureri în piept şi oboseală.
 
5 - Etapa 2, severă, cu stări de confuzie - această formă de manifestare aduce bolnavului dureri de cap, lipsa mirosului, lipsa apetitului, tuse, febră, răguşeală, dureri în gât şi în piept, oboseală, stări de confuzie, dar şi dureri musculare. 
 
6 - Etapa 3, severă, cu dureri abdominale şi incapacitate respiratorie - această formă de manifestare a bolii COVID-19 înseamnă dureri de cap, lipsa mirosului, lipsa apetitului, tuse, febră, răguşeală, dureri în gât şi în piept, stări de confuzie, dureri musculare, incapacitatea de a respira complet, diaree şi dureri abdominale. 
 
Specialiştii afirmă că pacienţii la care coronavirusul se manifestă ca în categoriile 4, 5 şi 6 sunt cei mai predispuşi la internarea în spital. Aceştia vor avea nevoie de susţinere respiratorie şi vor fi intubaţi, cel mai probabil.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici