STUDIU. Eficacitatea boosterului Covid scade semnificativ în a patra lună

  • Eficacitatea celor trei doze de vaccin ARNm produse de Pfizer şi Moderna scade substanţial la patru luni după administrare
  • Noul studiu a fost publicat vineri de Centrul de Control şi Prevenire al Bolilor din SUA (CDC)
  • Deşi este cunoscut faptul că eficacitatea vaccinului scade într-un timp relativ scurt după două doze, acum a fost confirmată durata protecţiei după doza de rapel
894 afișări
Imaginea articolului STUDIU. Eficacitatea boosterului Covid scade semnificativ în a patra lună

STUDIU. Eficacitatea boosterului Covid scade semnificativ în a patra lună

Eficacitatea celor trei doze de vaccin scade semnificativ după a patra lună. Un nou studiu realizat de Centrul de Control şi Prevenire al Bolilor (CDC) din SUA pe dozele de Pfizer şi Moderna confirmă durata maximă de protecţie după rapel.

„Descoperirea confirmă faptul că protecţia conferită de vaccinurile ARNm a scăzut în lunile de după primirea celei de-a treia doze de vaccin. Trebuie luat în considerare administrarea dozelor suplimentare pentru a susţine sau a îmbunătăţi protecţia”, au concluzionat autorii.

Eficacitatea dozei booster împotriva spitalizării a fost de 91% în primele două luni, dar a scăzut la 78% în a patra lună. În cazul tulpinii Omicron, cifrele sunt în scădere: 87% la două luni după administrare şi la 66% în a patra lună.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici